معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان گفت: در هفت ماهه سال جاری ۱۳۰ هزار و ۹۳ پرونده به شوراهای حل اختلاف استان وارد و ۱۲۹ هزار و ۳۶۴ پرونده مختومه شده است.
وی به موضوع صلح یاران نیز اشاره کرد و ادامه داد: در استان کرمان ۳۰۰نفر ابلاغ صلح یاری دریافت کرده اند و ۱۲۵ نفر نیز در حوزه میانجی گری آموزش دیده اند.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان بر لزوم پیگیری جهت تصویب قانون شوراهای حل اختلاف تاکید کرد: در هفت ماهه سال جاری ۱۳۰ هزار و ۹۳ پرونده به شوراهای حل اختلاف استان وارد و ۱۲۹ هزار و ۳۶۴ پرونده مختومه شده است.
تقی زاده با اشاره به تحقق ۳۹ هزار و ۸۳۳ مورد مصالحه، تصریح کرد: درصد پروندههای مصالحه شده نسبت به کل مختومهها ۳۱ درصد و نسبت مصالحه به پروندههای قابل سازش ۴۳ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۲ شورای حل اختلاف در استان کرمان فعال هستند، اظهارکرد: در سال جاری ۳۶۳ مددجو به همت شوراهای حل اختلاف ویژه زندان آزاد شده اند.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان گفت: طی هفت ماهه سال جاری در ۱۲ فقره پرونده قتل، سازش محقق شده است.
تقی زاده یادآور شد: میانگین ابلاغ الکترونیک اوراق قضایی شوراهای حل اختلاف ۹۰ درصد است.
وی گفت: میانگین زمان رسیدگی به پروندهها در شوراهای حل اختلاف استان کرمان ۳۱ روز است.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در شورای قضایی استان کرمان در محل شوراهای حل اختلاف استان با اشاره به این مطلب که اولویت اول این شوراها، توسعه صلح وسازش است، اظهارکرد: پس از تثبیت شوراهای حل اختلاف نام این نهاد به معاونت توسعه حل اختلاف تغییر یافت که بیانگر آن است که باید در جهت تقویت صلح و سازش کار کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی اظهارکرد: فعالترین شوراهای حل اختلاف باید در زندانها باشند تا پروندهها را بررسی کرده و دانش و تخصص خود برای توسعه مصالحه در پروندهها استفاده کنند.
وی با تاکید بر این مطلب که باید یک مرجع قانونی برای صلح و سازش در کشور وجود داشته باشد، تاکید کرد: مردم همواه برای حل اختلافات به روحانیون علما و حکمین مراجعه می کردند و شوراهای حل اختلاف این کار را به صورت قانونمند و سازماندهی شده پیگیری کنند.