پزشک آمریکایی گفت: هنوز بحران شیر خشک و داروهای سرطانی در آمریکا حل نشده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری راشا تودی، در حالی که بعد از سپری شدن بحران کرونا و فروکش کردن ظاهری کمبود شیر خشک در آمریکا، انتظار میرفت که سامانه عرضه و تقاضا در این کشور برای محصولاتی حساس که با زندگی مردم سر و کار دارد به تعادلی نسبی رسیده باشد، پزشک و بنیانگذار یک نهاد مرتبط با این پیشه در آمریکا میگوید بحران دارو و اقلام مرتبط با بهداشت و درمان در آمریکا از چند دهه پیش وجود دارد و هنوز کمبودهایی جدی در این رابطه در سراسر کشور به چشم میخورد.
راشاتودی برنامه جدیدی را با نام «افشاگران» معرفی میکند که مامور سابق سیا در آمریکا اجرای آن را به عهده دارد. این برنامه بازتابی از مسائل مرتبط با "حکومت پنهان" در داخل آمریکاست که افشاگران، شرکتهای خصوصی، نهادهای خبری و دیگران در جامعه جهانی است. صحبتهای زیادی درباره زنجیره تامین شنیده ام! چطور ممکن است چنین چیزی در آمریکا روی داده باشد. ما اصولاً باید بهترین سامانه جهانی را برای تولید اقلامی مانند شیرخشک را داشته باشیم. چطور ممکن است در وضعیتی قرار بگیریم که نوزادان ما با خطر مرگ روبرو باشند، فقط به خاطر اینکه کارخانههایی که در آنها این مواد غذایی تولید میشوند، بهداشتی نیستند. چطور چنین چیزی ممکن است؟
ماریون مَس -زن- مؤسس مرکز پزشکان فعال در آمریکا گفت: چیزی که به شما گفته نمیشود این است که ما به صورت کلی در زنجیره تامین دچار مشکل هستیم؛ دهه هاست که ما فهرستی دائم از کمبود دارو، مواد بهداشتی و داروهای ترکیبی را داریم؛ در ۲۰۱۸، ما دو سال دهشتناک داشتیم، موجی از کووید ایجاد و باعث شد دیگر سالین و سرم، و کمبود داروهای سرطانی را داشتیم به شکلی که در کل کشور صحبت از آن میکردیم که چطور باید بین دو بیماری که یکی ۲۲ ساله مبتلا به سرطان لنفوم و دیگری جوان ۲۱ سالهای که به سرطان بیضه مبتلا شده است، انتخاب کنیم، زیرا برای هر دو، ما با کمبود داروهای مقابله با سرطان روبرو بودیم.
ماریون در پاسخ این سئوال که این کمبود چطور بر خانوادهها تاثیر گذاشته است؟ تجربههای خودتان در این بحران را با ما در میان بگذارید. ما هنوز با این مساله روبرو هستیم؟ گفت: راستش میخواهم حتی تجربههای گسترده تری را در میان بگذارم، زیرا هزاران پزشک در آمریکا هستند که این روایتها را میخوانند. والدینی هستند که اولین هفتههای زندگی نوزادان خود را با ماشین به این سو و آن سو میروند که شیر خشک تهیه کنند. حتی مجبور میشوند از ایالتی که در آن زندگی میکنند خارج شوند، با دوستانی تماس میگیرند و با عجز و لابه از آنها میخواهند که آیا از شیر خشکی که برای نوزاد خودتان خریده بودید چیزی اضافه مانده است که به ما بدهید؟