معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت علاوه بر تعيين بودجه ۷۵۰۰ میلیارد تومانی، اعتبارات دیگری نیز برای بازسازی قناتها در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریبرز عباسی، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی که به همراه وزیر و برخی دیگر از معاونان و مدیران این وزارتخانه به خراسان رضوی رفته است، با تاکید بر اهتمام مجلس و دولت برای توسعه کشاورزی، اظهار داشت: با همراهی نمایندگان مجلس، برای نخستین بار ردیفهای اعتباری خوبی برای احیای قناتها در نظر گرفته شده است.
عباسی در جمع کشاورزان منطقه جوین، مرمت و بازسازی قناتها با هدف پایداری آب، افزایش دبی و آبدهی بیشتر آنها را از جمله طرحهای مهم وزارت جهاد کشاورزی بر شمرد و گفت: کمیسیون کشاورزی مجلس نگاه ویژهای در حوزه کشاورزی به ویژه نسبت به احیای قنوات داشته و برای نخستین بار از محل اعتبارات محرومیت زدایی، بیش از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیای قنوات پیش بینی شده است.
وی افزود: همچنین از محل تهاتر نفت و منابع عمومی نیز اعتبارات خوبی برای بازسازی و مرمت و احیای قنوات منظور شده است.
عباسی گفت: در خراسان رضوی بیش از هفت هزار رشته قنات وجود دارد که ۲ هزار رشته آن مربوط به شهرستانهای غرب خراسان رضوی است و این استان امسال بیشترین اعتبارات مصوب برای مرمت قنوات را دارد.
وی افزود: همچنین به منظور پایداری آب قنوات و کاهش خسارات ناشی از سیل و مخاطرات طبیعی، طرح آبخیز تا جالیز با همکاری مشترک وزارت جهاد و سازمان جنگلها و منابع طبیعی در دست اجراست.
به گفته معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ۴۱ هزار رشته قنات در ايران وجود دارد كه حدود ۳۰ هزار رشته از این قنوات بازسازی، مرمت و احیا شدهاند، اما این بدان معنا نیست که قنات های بازسازی شده، دیگر نیازی به مرمت ندارند بلکه آنها هرچند سال یکبار باید به طور مجدد بازسازی و احیا شوند.
در سفر وزیر و معاون جهاد کشاورزی به خراسان رضوی، تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس نیز حضور داشتند.
دیروز در دیدار مدیران وزارت جهاد کشاورزی و آستان قدس، سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی و مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم افزایش همکاری ها، هم افزایی و انتقال تجربیات تاکید کردند.