دویچه وله: سیل امسال در نیجریه نه تنها نسبت به سیل سالهای قبل بدتر بود بلکه مشکلات آن هم چند برابر بود.
بر اساس این گزارش، نیجریه با یکی از بدترین سیلها در یک دهه اخیر روبرو است. تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که منطقهای بزرگتر از کشور رواندا در زیر آب قرار دارد. سیل به خاطر سرریز شدن آب یک سد در کامرون بدتر شد.
خبرنگار دویچه وله گفت: سیل سبب شده است که بسیاری از ساکنین منطقه جایی برای اسکان نداشته باشند. آنها بدون برق و آب آشامیدنی زندگی میکنند. خطر شیوع بیماریهای واگیر دار ساکنین منطقه را تهدید میکند.
خبرنگار دویچه وله همچنین افزود: منطقه ساحلی «تومبیا در بایوتسا» یکی از ایالتهای واقع در «دلتای»نفت خیز نیجریه به علت نزدیک بودن خانههای مردم به رودخانه این منطقه هر سال شاهد جاری شدن سیل است، اما امسال وضعیت نسبت به گذشته متفاوت بود. این بدترین سیل در یک دهه گذشته است. تقریبا تمامی ساکنین تومبیا مجبور به ترک منطقه شده اند. بسیاری از مردم منطقه منتظر آن هستند که آب فروکش کند تا به خانههای خود بازگردند. تمامی مناطق ایالت بایوتسا به زیر آب فرورفته است. جادههای منتهی به این ایالت از بین رفت و ارتباط منطقه با سایر مناطق تقریبا قطع شد؛ این موضوع سبب افزایش بهای سوخت و مواد غذایی و همچنین امدادرسانی به قربانیان و آسیب دیدگان سیل را دشوار کرد.
سیل امسال نه تنها نسبت به سیل سالهای قبل بدتر بود بلکه مشکلات آن هم چند برابر بود. دولت نیجریه میگوید که ۸۰ درصد این سیل ناشی از تغییرات آب و هوایی است. دولت نیجریه رها سازی بیست درصد از ذخایر آب پشت سد لاگادو در کشور کامرون را عامل این سیل میداند. کشور کامرون هم شاهد ریزش بارانهای سیل آسا بوده است. اما بسیاری از سیل زدگان با این موضوع موافق نیستند. آنها دولت را به استفاده ابزاری از موضوع تغییرات آب و هوایی برای سرپوش نهادن بر ناتوانی خود برای تکمیل احداث یک سد که از ۴۰ سال پیش احداث آن آغاز شده است، متهم میکنند. این سد میتواند بسیاری از سیلاب را کنترل کند. فعالان محیط زیست دولت را مقصر میدانند.
کشورهای آفریقایی از کشورهای ثروتمند در جهان میخواهند تا بهای خسارات ناشی از توسعه خود و اثرات آن بر تغییرات آب و هوایی را به آنها بپردازند.