رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند از کاهش ۱۰۰ تنی برداشت عسل در شهرستان دماوند به علت خشکسالی خبر داد.
رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند و رئیس هیات مدیره اتحادیه زنبورداران تهران از کاهش ۱۰۰ تنی برداشت عسل در شهرستان دماوند به علت خشکسالی و حمایت ضعیف جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: شهرستان دماوند دارای حدود ۶۰ هزار کلونی زنبورعسل است.
مسعود احمدآقایی گفت: برداشت عسل امسال به علت خشکسالی و نیز باران بیموقع که زنبورداران را اذیت کرد چندان عالی نبود، اما دماوند در چنین شرایطی به علت اینکه عسل طبیعی تولید میکند از نظر برداشت از استانهای دیگر ضعیفتر میشود.
وی افزود: از آنجا که در دماوند زنبورداران از گذشته تاکنون به صورت طبیعی و سنتی عسل تولید میکردهاند لذا تغذیه زنبورها را کار خوبی نمیدانند از این رو شرایط آب و هوایی در کار زنبورداران دماوند بسیار موثر است و گرما و سرمای بیموقع در تولید عسل اثرگذار است.
رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند گفت: در بهترین نقاط همچون لار برداشت عسل حدود ۵ تا ۶ کیلو در هر کلونی میباشد.
احمدآقایی ادامه داد: دماوند دارای حدود ۶۰ هزار کلونی زنبورعسل است و حدود ۳۸۰ عضو در این حرفه فعال هستند که بخش اعظم اقتصاد دماوند را تشکیل میدهد. با این حساب سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل در شهرستان دماوند برداشت میشود، اما در سال گذشته میزان تولید عسل ۴۰۰ تن در سال بود.
وی تصریح کرد: امسال حدود ۱۰ درصد کاهش در تعداد سرمایهگذران بودیم البته تعدادی جدید جذب و تعدادی این شغل را ترک کردند، اگر از بخش زنبورداری یا کشاورزی حمایت شود میتوانستیم شاهد رشد کارآفرینی و رشد و توسعه باشیم، اما متاسفانه حمایتها بسیار ضعیف است.
رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند بیان داشت: در بخش بیماریها زنبورداران واقعا ناتوانند و کارشناسی در این زمینه وجود ندارد که حمایت یا داروهایی را در اختیار زنبورداران قرار دهد، در سال گذشته تعاونی داروهایی را تهیه کرده بود، اما به صورت غیرقانونی همه داروها را بردند و پس ندادند.
احمدآقایی گفت: دامپزشکی یا جهاد کشاورزی باید فکری در رابطه با تهیه داروی زنبورها کنند، اما هیچ نهادی دارویی در اختیار زنبورداران قرار نمیدهد؛ تعاونی هم آنرا از بازار آزاد تهیه میکند.
وی گفت: امسال بیماری ناشناسی وارد دماوند شده است که هنوز خیلی شایع نشده و در صورت شیوع این بیماری بسیار نابودکننده خواهد بود، اگر زنبورهای یک کندو دچار این بیماری شده باشند باید آن کندو را آتش زد در غیر اینصورت همهگیر میشود.
رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند افزود: انتظار داریم زنبورداران از سوی دولت حمایت شوند در غیراین صورت صنعت نوین زنبورداری دچار ضربه خواهد شد؛ جهاد کشاورزی متولی و همه کاره زنبورداری است، اما طی دو یا سه سال اخیر حمایت چندانی را شاهد نیستیم.
احمدآقایی تصریح کرد: در حال حاضر بخش زنبورداری پیشرفت کرده و جایگاه خاصی از این حیث در جهان کسب کردهایم مخصوصا دماوند از فعالترین تعاونیهای کشور است و مرغوبترین عسل در این شهرستان تولید میشود، اما اگر زنبورداران حمایت نشوند این صنعت نابود میشود.
رئیس تعاونی زنبورداران شهرستان دماوند در خصوص تسهیلات نیز بیان داشت: تسهیلات خاصی به زنبورداران داده نمیشود و مانند تسهیلات سایر رستههای اقتصادی است، اما توقع داریم که همچون گذشته وامهای کمبهره ۴ درصدی در اختیار زنبوردار قرار گیرد تا تازهکارها و جوانان پیشرفت کنند، باید از این طریق سیستمها برقی شوند و توان تولید بالا افزایش یابد.