خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی در شاخ آفریقا مردم بیشتری را با قحطی رو به رو میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، دیوید میلیبند، رئیس کمیته نجات بین المللی، با شماری از مردم در اتیوپی دیدار کرد. میلیبند گفت: این مردم هزینه بحران تغییرات آب و هوایی را می پردازند.
وی افزود: نیاز مبرمی به کمک های بشردوستانه وجود دارد. این حقیقت که بخش اعظمی از وعده های جامعه بین الملل در خصوص کمک های بشر دوستانه به شرق آفریقا محقق نشده است، مسئله بسیار جدی است. باید به سرعت مانع از گسترش بحران گرسنگی شد.
آثار قحطی در کشور همسایه یعنی سومالی هم نمایان شده است. به گفته کارشناسان، سومالی در آستانه قحطی قرار دارد. نبود بارندگی در چهار فصل بارش متوالی، موجب خشکسالی شده است. حدود هشت میلیون نفر، یعنی نیمی از جمعیت این کشور، هم اکنون با گرسنگی شدید رو به رو هستند. به گفته ناتالیا کانم، مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل، زنان بیش از دیگران آسیب دیده اند.
ناتالیا کانم، مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل گفت: در همه بحران ها از جمله جنگ بدترین شرایط برای زنانی است که با فرزندانشان در حال فرار هستند تا خود را به پناهگاهی برسانند. در این مسیر خطر زیادی وجود دارد، نظیر خشونت های جنسی، که شاهد آن بوده ایم و در برخی از موارد تا ۶۰ درصد افزایش داشته است. افزون بر این، نظام بهداشت و درمان به هیچ عنوان کارآمد نیست. یکی از ملزومات اساسی فراهم کردن امکانات برای کمک به آنهایی است که پس از روزها پیاده روی درمانده شده اند. می خواهم تاکید کنم، همچون مواقع دیگر، مسئله جنسیت در سومالی هم دخیل است. هشتاد درصد افراد نیازمند زنان و فرزندان آن ها هستند. زنان بارها اعلام کرده اند آنها دنبال صلح و آرامش هستند. در این صورت می توانند از خدمات اولیه برخوردار شوند و برای مثال دیگر نیاز نیست ساعت ها برای به دست آوردن غذا در صف بایستند.