طرح مبارزه با مگس میوه مدیترانهای انار در ۵۰۰ هکتار باغهای کاشان اجرا شد.
کامل افزود: ردیابی آفت به روش مشاهدهای و نصب تلههای جلب کننده فرمونی انجام و تاکنون بیش از ۱۰۰ مورد تله فرمونی در نقاط مختلف باغهای شهرستان نصب و بررسی شده است.
وی از باغداران خواست از جا به جایی میوههای آلوده به مناطق بدون آلودگی پرهیز کنند و در صورت مشاهده آفت و علائم آلودگی، مبارزه تلفیقی از جمله جمع آوری و معدوم کردن میوههای آلوده، شکار انبوه آفت با نصب جلب کننده تغذیهای (پروتئین هیدرولیزات یا سراتراپ) و جلب کنندههای فرمونی تری مدلور به تعداد کافی در باغ، مقدار لازم از یک حشره کش فسفره (مانند مالاتیون) در یک پنجم تا یک سوم روی تنه و شاخههای اصلی درختان باغ را در دستور کار قرار دهند.
مسئول کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی کاشان گفت: باغداران هر گونه ریزش غیر طبیعی همراه با لهیدگی و تغییر رنگ لکهای روی قسمتی از میوه را بررسی و مراتب را به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع بدهند.
کامل افزود: امسال به دلیل افزایش دما در تابستان، شیوع کرم گلوگاه در برخی باغ ها، پوسیدگی میوه و تداوم پدیده خشکسالی و وجود مگس مدیترانهای، تولید انار نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافت.
وی گفت: امسال از هزار و ۱۰۰ هکتار باغهای شهرستان ۱۰ هزار تن انار به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برداشت و روانه بازار استانهای مختلف کشور شد.