مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با مرگ زود رس ارتباط دارد.
محققان دانشگاه سائوپائولو در مطالعه جدیدی نشان دادند؛ افزایش مصرف این غذاها با افزایش ۱۰ درصدی مرگهای زودرس و قابل پیشگیری در برزیل در سال ۲۰۱۹ مرتبط بود. سوپهای بسته بندی شده، سسها، پیتزای منجمد، غذاهای آماده، هات داگ، سوسیس، نوشابه، بستنی و کلوچه ها، کیکها و آب نباتها، همگی نمونههای از UPF هستند.
به گفته دانشمندان، مصرف UPF با پیامدهایی مانند چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، برخی سرطانها و سایر بیماریها مرتبط است و از این رو عامل مهمی برای مرگهای قابل پیشگیری و زودرس در میان بزرگسالان است.
پژوهشگران با بررسی دادههای افراد در همهی گروههای سنی مشاهده کردند که UPFها بین ۱۳ تا ۲۱ درصد کل غذای مصرفی در برزیل را تشکیل میدهد. در مجموع ۵۴۱ هزار بزرگسال ۳۰ تا ۶۹ ساله در سال ۲۰۱۹ جان خود را از دست دادند که حدود ۲۶۱ هزار نفر از این افراد، به دلیل بیماریهای قابل پیشگیری و غیرواگیر درگذشتند.
نتایج این تحقیقات نشان داد: تقریباً ۵۷ هزار مرگ در آن سال را میتوان به مصرف UPF نسبت داد که ۱۰.۵ درصد از کل مرگهای زودرس و ۲۱.۸ درصد از کل مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر قابل پیشگیری در بزرگسالان ۳۰ تا ۶۹ ساله را شامل میشود.
پژوهشگران همچنین افزودند: در طول زمان، UPFها به طور پیوسته جایگزین غذاهای سنتی، شدهاند. کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به میزان ۱۰ تا ۵۰ درصد میتواند سالانه به طور بالقوه از حدود ۵ هزار و ۹۰۰ تا ۲۹ هزار و ۳۰۰ مرگ زودرس در برزیل جلوگیری کند.
نتایج این مطالعه در مجله American Journal of Preventive Medicine منتشر شده است.