نائب رئیس کمیسیون بهداشت و رئیس کمیته تجهیزات پزشکی کمیسیون بهداشت در گفتگو با رسانه ملی گفت: با حذف کد واردات یونیت دندانپزشکی از تولیدات داخلی حمایت می کنیم.
مجری : اعتراض تولید کنندگان تجهیزات پزشکی به ورود یونیت های دندانپزشکی , دیروز در مجلس کمیسیون بهداشت با حضور تولید کنندگان و همین طور مسئولین سازمان غذا و دارو به بحث و بررسی گذاشته شد .دیروز در برنامه مان در همین بخش با تولید کنندگان صحبت کردیم همین طور با رئیس انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و آنها هم صحبت ها و نقطه نظراتشان را مطرح کردند. در ضمن اعلام کردیم که اگر تولید کننده ای یا دندانپزشکان عزیز برنامه ما را گوش می کنند و صحبتی دارند با ما تماس بگیرند . یکی از تلفن ها را پخش می کنیم:
آقای ضیایی: من ضیایی هستم عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی آزمایشگاهی وملزومات دارویی کشور در رابطه با بحث موضوع تولید و بحث شاخصا تولید تجهیزات پزشکی در کشور ، مجموعه خود ما بعنوان یکی از تولید کنندگان یونیت و صندلی دندانپزشکی از اواخر دهه شصت شروع به بحث تولید کرد در کشور ، و یکی از افتخاراتی که در این حوزه برای تجهیزات پزشکی کشور حاصل شد ورود به بازار صادراتی بود که از اوایل دهه هشتاد تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ما با افزایش سطح فناوری و اخذ استانداردهای معتبر اروپایی توانستند دروازه صادرات را برای کشور فتح کنند و به جرات می توانم بگویم در حال حاضر ما در حوزه بحث تولید یونیت و صندلی دندانپزشکی با توجه به این که شش تولید کننده مستقل در کشور داریم و بیش از 32 سال هم سابقه تولید دارند کاملا خودکفا هستیم در راستای بحث توان حداکثری تولید داخل و اقتصاد مقاومتی که وجود دارد . این تولید کنندگان توانستند از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور برای ورود کالای یونیت دندانپزشکی جلوگیری کنند ، کمااین که با افزایش دانش و فناوری شان بهرحال در بحث صادرات هم در قسمت ارزآوری برای کشور بسیار موثر واقع شدند و رسما نام کشور عزیزما بالا رفت در حوزه صادرات تجهیزات دندانپزشکی و از سوی دیگر که این می تواند یک شاخصه بسیار مهم باشد بحث اشتغال آفرینی و اشتغال پایدار . ما در حوزه بحث تولید یونیت دندانپزشکی 6 تولید کننده ای را که خدمتتان عرض کردم هر کدام حداقل 100نیرو را مستقل در حوزه تولید مشغول به خدمت دارند و بیش از 400 یا 500 پیمانکار دارند به صورت غیرمستقیم با هر کدام از واحدهای تولیدی در ارتباط هستند و در مجموع شاید قریب به 5 هزار نفر در این حوزه ذینفع می شوند در بحث اشتغال آفرینی برای کشور که این بسیار بسیار مهم است و همین جا هم باید تشکر کنیم ازتمام این تولید کنندگان که در شرایط بسیار بد اقتصادی ، تحریم های ظالمانه ای که وجود دارد ، مشکلات بسیار زیادی که در حوزه بحث انتقال ارز برای تامین برخی از مواد اولیه شان دارند کماکان سنگر تولید را در کشور حفظ کردند, به فکر افزایش ظرفیت های تولید بودند در مسیر انتقال تکنولوژی بسیار قوی کار کردند در حوزه یونیت های دندانپزشکی و از چند تا نکته مهم در بحث صادراتی هم نباید بگذریم که این تولید کنندگان ما توانستند وارد بازار کشورهای هدف در حوزه سی آی اس مثل بلاروس ، اوکراین و جمهوری فدراسیون روسیه ، کشورهای اتحادیه اروپا، اروپای غرب ، اروپای شرق مثل رومانی این نکات صادراتی وجود داشته و بنده به نوبه خودم بعنوان یکی از تولید کنندگان در کشور در زمینه تجهیزات دندانپزشکی دست تک تک عزیزان خودم را که در این مسیر دارند واقعا از تمام وجودشان مایه می گذارند می بوسم امیدوارم که مسئولین هم در این حوزه حمایت های لازم را از این قشر زحمتکش تولید کشور به عمل بیاورند همان طوری که در حوزه کرونا ما نشان دادیم که در بحث تجهیزات پزشکی چقدر قوی هستیم و نیاز کشور را در شاخصه های مهمی مثل ونتیلاتور مثل دستگاههای مانیتور علائم حیاتی تامین کردیم مطمئنا می توانیم این را تعمیم بدهیم در حوزه دندانپزشکی و هدفگذاری کنیم بحث صادرات این محصول ها را به کشورهای منطقه . باز هم ممنونم از وقتی که در اختیار بنده گذاشتید.
مجری : آقای میرمحمدی میبدی من در خدمت شما هستم بفرمایید که نتیجه جلسه دیروز چه بوده است ؟
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: این مطالبی که آقای ضیایی فرمودند مورد تایید من هم هست . جلسه ای که اتفاقا ما دیروز در کمیسیون داشتیم از خود این بزرگوار هم دعوت کردیم در خدمتشان بودیم همچنین آقای دکتر روحی و مدیر کل فعلی و اسبق اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو ما دعوت کردیم آمدند .ببینید اصل موضوع این است که ظاهرا یک نفر از سال فکر میکنم 96 می آید درخواست واردات یونیت دندانپزشکی تحت عنوان یونیت دندانپزشکی اطفال می کند و عدد قابل توجهی هم یونیت را وارد کشور می کند و این در حالی اتفاق می افتد که ما از همان سال های 97 به بعد یونیت دندانپزشکی در گروه تی یک قرار می گرفتند و گروه تی یک هم معنا و مفهومش این است که یعنی ما در داخل کشور آن وسیله را داریم تولید می کنیم با یک برند خوبی داریم تولید می کنیم از نظر کیفی و کمی و دیگر نیازی به واردات یونیت نداریم . اما متاسفانه بخاطر احتمالا غفلت کارشناسی که اتفاق می افتد اجازه واردات را می دهند طی این مدت تعداد قابل توجهی یونیت وارد می شود. آنچه که ما دیروز تصویب کردیم قرار بر این شد که تدبیر بشود برای باقیمانده یونیت هایی که وارد گمرک شده که به یک شکلی آسیب به تولید داخل نزند و از آن تاریخ به بعد هم اداره کل تجهیزات پزشکی کد واردات یونیت را به طور کامل حذف کرد, چون ما دیگر شاهد واردات یونیت نباشیم و بتوانیم که با حمایت از تولید داخل که انشاالله اتفاق خواهد افتاد شاهد رونق و توسعه باشیم . من اعتقادم این است که در حوزه یونیت دندانپزشکی شرایط ما به گونه ای است که توانمندی شرکت های تولید کننده به گونه ای است که ما قابلیت افزایش چند برابری تولید داخل را داریم و این توانمندی وجود دارد که صادرات این محصول را به طور جد در دستور کار بگذاریم. با این نگاه قرار شد که هم اداره کل تجهیزات پزشکی ، هم هیئت امنای ارزی ، وزارت بهداشت همه دست به دست هم بدهند، کمک کنند از محصولات داخلی که استفاده کنند هیچ ، تجهیز هم بکنند برای بحث صادراتشان ,من بعد هم به هیچ عنوان اجازه واردات هیچ نوع یونیت دندانپزشکی به کشور داده نشود .
مجری : این تعداد یونیتی که قرار شد که دیگر ترخیص نشوند این ها چند تا یونیت است ؟
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: آنچه که به من گفتند حدود 200 یونیت است که قرار شد که یک تدبیر مناسبی اتخاذ شود که از گمرک ترخیص نشود برای این که محصولات داخلی ما خیلی آسیب نبینند .
مجری : آن یونیت هایی که از سال 96 وارد شده من شنیدم حدودا 5 هزار یونیت از آن زمان تا به امروز وارد کشور شده است شما این را تایید می فرمایید ؟
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: عددی که به من گفتند 3 هزار و 600-700 بود در جلسه .
مجری : ما همان سه هزار و 600-700 تا را در نظر می گیریم ، می گویند جلوی ضرر را از هر زمان که بگیریم منفعت است اما آقای دکتر من ضمن این که تشکر می کنم از زحمات شما و پیگیری هایی که کمیسیون بهداشت مجلس انجام داده است دلم می خواهد باز هم این مسائل را هم مرور کنیم هم این که یک آبی باشد بر آتش دلی که ...
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: مهم این است که اشتباه کرده یا به عمد یا غیرعمد ، اشتباه کرده ، نباید ثبت می کرده این درخواست را و این کار را کرده و آن کارشناس الان در مجموعه سازمان غذا و دارو نیست، قرار شد اداره کل این موضوع را به صورت جدی پیگیری کند و اگر باید طرح شکایت هم اتفاق بیفتد انشالله اتفاق بیفتد. .مجری : بحثم این است که از زاویه دیگر هم به موضوع اگراجازه بدهید چون شما خودتان هم جزو افراد پیگیر در کمیسیون بهداشت هستید به موضوع نگاه کنید خود شما هم فرمودید این کالا جز کالاهای تی یک است یعنی یک ضوابطی روی کاغذ نوشته شده و اجرا نمی شود و از طرف دیگر یک نماینده از اداره کل تجهیزات پزشکی در گمرک است و کالایی که دارد اظهار می شود را باید ایشان هم تایید کند ما سامانه تی تک داریم هر کالایی که ...
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: البته بر اساس آن چیزی که ثبت واردات کردند و آن محصولی که در گمرک آمده با پیگیری که کارشناس داده این تطابق وجود دارد فقط ایشان به اسم اطفال وارد کرده است ظاهرا این یونیت هایی که وارد شده یونیت هایی است که هم اطفال هم بزرگسالان می توانند استفاده کنند.
مجری : عرض بنده این است که بهرحال یونیت های دندانپزشکی جزو کالاهایی است که ما در داخل با کیفیت این کالا را تولید می کنیم
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: عرض کردم خلاف شده و این خلاف یا عمد یا غیرعمد داریم بررسی می کنیم مهم این است که جلویش را گرفتیم .
مجری : فقط من می خواهم خواهش کنم سوال آخر من را هم پاسخ بدهید .آیا یک زمانی هم محدوده زمانی مشخص شده برای این که بالاخره اداره کل تجهیزات پزشکی آن گزارشی که شما فرمودید...
نائب رئیس کمیسیون بهداشت: اداره کل تجهیزات پزشکی از همان دیروز کد وارداتش را دیروز کلا بستند .
مجری : خیلی عالی ، خیلی ممنون لطف کردید انشاالله ما باز با انجمن هم در تماس هستیم همین طور با جنابعالی و امیدواریم که این مشکل به طور کامل رفع شود .