رئیس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون در بیش از ۵ هزار پرونده در شورای حل اختلاف سازش شده است.
وی گفت: با سازش این ۳۶ فقره پرونده اختلاف طایفهای در استان، ۳۶ نفر از مجازات حتمی قصاص رهایی یافته اند که این نشان دهنده ظرفیت خوب استان سیستان و بلوچستان در فرضیه مهم صلح و سازش است.
وی افزود: شوراهای حل اختلاف با تکیه بر تعالیم دینی و اثرگذاری فرهنگ اسلامی با هدف ترویج صلح و سازش بین طرفین پروندههای قضایی توانسته نقش مهمی در احیاء ارزشهای اصیل دینی و ملی مانند مدارا و صلح داشته باشد.
وی با اشاره به به اینکه از ابتدای امسال تا کنون ۲۸ هزار و ۵۴۷ فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف استان وارد شده گفت: از مجموع پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان ۱۹ هزار و ۹۳۰ فقره پرونده وارده حقوقی و ۸ هزار و ۹۷۴ فقره پرونده وارده کیفری بوده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان ادامه داد: همچنین از مجموع این پروندهها ۲۷ هزار و ۲۹۷ فقره پرونده وارده شهری و هزار و ۶۷ فقره پرونده وارده روستایی بوده است.
وی تصریح کرد: از مجموع پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف ۲۸ هزار و ۵۴۷ فقره پرونده مختومه شده است.
بیشتر بخوانید: اتحاد اهل تشیع و تسنن دشمنان را عصبانی کرده است
حجت الاسلام والمسلمین بندانی با اشاره به پروندههای قابل صلح نیز گفت: از این تعداد پرونده ۱۶ هزار و ۹۴۸ فقره پرونده قابل صلح بوده که ۵ هزار و ۶۹۱ فقره پرونده مصالحه شده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان گفت: این استان با قابلیتهای صلح و سازش بسیار فراوان است و نقش بزرگان معتمدان ریش سفیدان در صلح و سازش اختلافات طایفهای در این استان بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: با توجه به تشکیل کارگروه نحوه مشارکت مردم برای پیگیری صلح در پروندههای قصاص، تاکنون ۶ جلسه کارگروه تشکیل شده است که نتایج بسیار خوبی را در زمینه سازش پروندههای مهم در استان به دنبال داشته است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان گفت: جلسات این کارگروه به صورت ماهانه در سطح استان برگزار میشود که پروندههای مربوط به قصاص در این کارگروه بررسی و اقدامات لازم برای صلح و سازش و اخذ رضایت از اولیای دم در صورت امکان توسط افراد متخصص دراین زمینه پیگیری میشود.