کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشت استان کرمانشاه گفت: ویتامینای یکی از ویتامینهای محلول در چربی است و نقش متفاوتی در بدن دارد این ویتامین به عنوان بهترین انتی اکسیدان محلول در چربی در پیشگیری از سرطان موثر است.
وی افزود: ویتامینای به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد که به محافظت قلب و عروق و بهبود کبد چرب غیر الکی کمک میکند و مقادیر مناسب آن به سلامت اعضای بدن و پوست کمک میکند.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشت استان کرمانشاه گفت: مغزها همچون گردو، دانهها، روغن آفتابگردان، تخمه آفتابگردان منبع غنی ویتامینای است.
غلامی ادامه داد:این ویتامینای در روغن آفتابگردان در دمای پخت و پز سالم میماند، اما در اثر سرخ کردن تخریب میشود.
وی افزود: کمبود ویتامینای به طور ثانویه به علت سو جذب چربی به دلیل عدم ترشحات صفراوی و پانکراس اتفاق میافتد.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه کمبود این ویتامین در جمعیت سالم به ندرت اتفاق میافتد گفت: سالها طول میکشد تا عوارض کمبود این ویتامین بروز کند، اما به صورت اختلال در حس وضعیت، رفلکس تاندون، ضعف عضلانی ضعف بینایی و تغییر در تعادل دیده میشود.
غلامی با اشاره به عوارض مصرف زیاد این ویتامین افزود: دریافت بیش از حد آن میتواند اثر معکوس داشته باشد و سلامت قلب را تهدید کند به همین علت توصیه میشود از طریق منابع غذایی این ویتامین را دریافت کنیم و از مصرف مکمل ویتامینای بدون تجویز پزشک اجتناب کنیم