نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان فرانسوی غیردولتی ضد فقر سیکور پاپیولر از شش کشور اروپایی، تصویر نگران کنندهای از یک قاره در لبه پرتگاه را ترسیم کرده است.
همزمان با اینکه بحران هزینههای زندگیِ ناشی از قیمت بالای انرژی، تورم افسارگسیخته و جنگ روسیه با اوکراین، چنبره خود را سنگینتر میکند، نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان فرانسوی غیردولتی ضد فقر «سیکور پاپیولر» (Secours Populaire) از شش کشور اروپایی تصویر نگران کنندهای از "یک قاره در لبه پرتگاه" را ترسیم کرده است.
بیش از نیمی (۵۴ درصد) از بیش از ۶۰۰۰ فرد پرسش شده در فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لهستان و بریتانیا به سوال کنندگان ایپسوس (Ipsos) گفتند که قدرت خرید آنها در سه سال گذشته کاهش یافته است و این امر بیشتر به خاطر افزایش هزینه مواد غذایی، سوخت، گرمایش و اجاره بوده است.
کشوری که سختترین ضربه را دریافت کرده یونان بوده، جایی که ۶۸ درصد از پاسخ دهندگان گفتند قدرت خریدشان از سال ۲۰۱۹ "بسیار" یا "تا حدودی" کاهش یافته است، این میزان در فرانسه ۶۳ درصد، در ایتالیا ۵۷ درصد، در آلمان ۵۴ درصد، در بریتانیا ۴۸ درصد و در لهستان ۳۸ درصد بوده است.
حدود ۸۰ درصد از پاسخ دهندگان گفتند آنها پیش از این مجبور به انجام سازشهای قابل توجهی شده اند، از جمله با کاهش سفر (۶۲ درصد) یا گرمایش (۴۷ درصد)، قرض گرفتن از دوستان یا خانواده (۴۲ درصد)، یافتن شغل دوم (۴۰ درصد) و حذف یک وعده غذایی (۲۹ درصد).
در این شش کشور، ۶۴ درصد گفتند اکنون "اغلب" یا "گاهی اوقات" نمیتوانند تصمیم بگیرند که هزینه چه چیزی را کاهش دهند، چون که آنها قبلاً آنچه را که میتوانستند، کاهش داده بودند. ۲۸ درصد گفتند در اواسط ماه بیش از حد هزینه کرده اند و ۲۷ درصد اغلب یا گاهی اوقات این هراس را دارند که خانه خود را از دست بدهند.
با این حال، آینده برای بسیاری بدتر به نظر میرسید: اکثریت اروپاییها (۵۵ درصد) گفتند احساس میکنند در ماههای آینده با خطر بسیار بالا یا تا حدودی قابل توجه مواجه هستند که در وضعیت پرمخاطره قرار بگیرند؛ به طوری که از هر پنج نفر، یک نفر (۱۷ درصد) این احتمال را بسیار بالا ارزیابی میکند.
ایتالیاییها و یونانیها به ترتیب با ۷۰ درصد و ۶۸ درصد بسیار یا تا حدودی نگران بودند. حدود ۴۷ درصد از پاسخ دهندگان در بریتانیا و ۴۲ درصد از پاسخ دهندگان در فرانسه گفتند احساس میکنند خطر قرارگیری در وضعیت پرمخاطره قابل توجه است.
این نظرسنجی نشان داد والدین به طور ویژهای این فشار را احساس میکردند. اکثریت بزرگ ۷۲ درصدی در شش کشور مذکور گفتند فعالیتهای اوقات فراغت خود (۷۶ درصد)، درمانهای مو و زیبایی (۷۲ درصد) و بودجه لباس (۷۲ درصد) را به منظور حفظ کیفیت زندگی فرزندانشان کاهش داده اند.
تقریباً نیمی از والدین (۴۸ درصد) در شش کشور نیز گفتند که به طور مرتب به خاطر تغذیه فرزندانشان از غذای خودشان میزنند، در حالی که ۶۶ درصد گفتند مجبور شده اند مانع برخی فعالیتهای فرزندانشان از جمله گردش بشوند.
به طور متوسط، ۴۹ درصد والدین (از جمله ۵۰ درصد والدین در بریتانیا) گفتند نگران این هستند که نتوانند نیازهای فرزندان خود را در آینده برآورده کنند.
این مطالعه از حیث اینکه کدام گروهها بیشتر فکر میکنند در معرض خطر فقر قرار خواهند گرفت، تفاوتهای قابل توجهی را بین کشورها نشان داد: بازنشستگان در آلمان (۶۱ درصد)، جوانان ایتالیایی (۵۷ درصد) و در بریتانیا خانوادههای تک سرپرست (۵۵ درصد).