امسال ۲۵ هزار تُن خشکبار در استان کردستان تولید شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ در صد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه عمده محصولات خشکباری در استان مربوط به محصول گردو، کشمش، بادام سنجد، توت سفید و برگه زردآلو است، گفت: کشاورزان استان همزمان با برداشت میوه از سطح باغات با خشک کردن مقداری از محصول ضمن ایجاد یک ذخیره زمستانی، ارزش افزوده قابل توجهی هم برای خود مهیا میکنند.
امینی با اشاره به کیفیت مطلوب و مناسب خشکبار استان کردستان، از استانهای مرکزی، تهران و شمال کشور به عنوان متقاضیان دائمی خشکبار کردستان نام برد.
وی سرمازدگی را دلیل اصلی کاهش محصولات باغی و خشکبار کردستان عنوان کرد و گفت: اگر باغداران در زمان مناسب توصیههای کارشناسان را در باغات خود اجرا کنند خسارت به حداقل خواهد رسید.
بیشترین محصول خشکباری امسال متعلق به گردو با تولید ۷ هزار و ۹۰۰ تُن بود که بیش از ۶۰ درصد آن به استانهای دیگر صادر شد.