قرار است تا پایان سال ۲۵۰ هزار دانشآموز در سراسر استانهای کشور با چگونگی نگهداری از منابع طبیعی آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت : ما به موضوع مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی اعتقاد داریم و انشاءلله با همکاری مردم بتوانیم منابع طبیعی را مدیریت کنیم تا این رویکرد حفاظت از منابع طبیعی از حالت دولتی خارج شود و به سمت مشارکت مردم حرکت کند.
حسین میرزایی با اشاره به اینکه دانشآموزان از عوامل موثر در فرهنگسازی و آیندهسازان کشور هستند، تصریح کرد: در ارتباط با آموزش دانشآموزان برنامه جدیدی در دست اجرا داریم و قرار است تا پایان سال ۲۵۰ هزار دانشآموز در سراسر استانهای کشور را با چگونگی نگهداری منابع طبیعی آشنا کنیم.
وی با بیان اینکه دانشآموزان میتوانند در بحث فرهنگسازی و اطلاعرسانی بسیار موثر باشند، افزود: در این زمینه خوشبختانه حدود ۷۵ هزار دانشآموز در طرح همیاران طبیعت شرکت کردند و انشاءلله در نیمه دوم سال همکاران ما تلاش بیشتری خواهند کرد تا دانشآموزان را ترغیب و تشویق به شرکت در این طرح کنند.
میرزایی با تشریح وظایف همیاران طبیعت بیان کرد: همیاران طبیعت در سه سطح دانشآموزی، مروجان و محافظان هستند. مروجان، بیشتر افراد علاقهمندی هستند که در حوزه فرهنگسازی به ما کمک میکنند. ما معتقدیم که هر همیار طبیعت میتواند عاملی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی باشد؛ بنابراین وظیفهای که این همیاران طبیعت دارند بیشتر در حوزه فرهنگسازی است و در برخی مواقع نیز در کارهای اجرایی هفته منابع طبیعی از جمله کاشت نهال به ما کمک میکنند.
میرزایی ادامه داد: محافظان طبیعت، افرادی هستند که بیشتر در عرصههای منابع طبیعی حضور دارند مثل کشاورزان، بهرهبرداران و مجریان طرحهای منابع طبیعی. این افراد میتوانند در بخش حفاظت به ما کمک کنند. در این زمینه شیوهنامهای به استانها ابلاغ شد تا در خصوص مشارکت و حضور این افراد در مواقع حریق، آموزشهای لازم داده شود تا با انجام عملیات رصد و پایش منابع طبیعی در صورت وقوع آتشسوزی یا تخریب منابع سریع به مراکز مربوطه اطلاع بدهند.
وی افزود: پس از کسب آموزشهای لازم در صورت وقوع حریق کمخطر بتوانند خودشان حریق را در همان مراحل ابتدایی خاموش کنند تا به جنگلها و منابع طبیعی وارد نشود؛ بنابراین همیاران طبیعت هم در حوزه فرهنگسازی و آموزش، ترویج و هم در حوزه اجرایی کمک و یار ما در عرصههای منابع طبیعی خواهند بود.
مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به طرح تحت عنوان "همیاران طبیعت" گفت: جهت آموزش، ترویج و جلب مشارکت مردم توانستیم ۲۱۵ هزار و ۲۴۰ نفر را به عنوان همیار طبیعت جذب کنیم و کار ساماندهی آنها نیز انجام شده است.
۸۳ درصد عرصههای کشور مربوط به منابع طبیعی شامل جنگلها و مراتع است. گستردگی کار این سطوح بسیار زیاد است و دولت به تنهایی قادر به مدیریت این عرصهها نیست؛ بنابراین نیاز به مشارکت مردم جهت حفظ این عرصهها وجود دارد.