معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: اولین وجه اشتراک ما با زیمباوه مقاومت و پایداری این کشور است که توانست مقابل استعمار ایستادگی کند و کشور را از دست مستعمران رها کند.
خانم آکسیلیا مانانگاگاوا همسر رئیس جمهور زیمباوه در ادامه این دیدار افزود: این اولین تجربه من بود که با دیدارهای این چند روزه به ویژه دیدار با خانم علمالهدی ظرفیت خوبی در زمینه سیاسی و اقتصادی میان بانوان ایران و زنان زیمباوه کشف کردهایم.
وی با بیان اینکه زیمباوه مانند ایران سالها تحت تحریمهای آمریکا، بریتانیا و کشورهای غربی بود و از سال ۱۹۸۰ استقلال پیدا کردیم، اظهار داشت: اگرچه ما در معیشت زنان، آموزش کودکان، اقتصاد خانواده و آموزش زنان برای سلامت بیشتر خانوادهها و توسعه کشاورزی صنعتی تجربههای خوبی داشته ایم، اما همچنان عقب ماندگیهایی داریم و نباید تاثیر تحریم را نادیده بگیریم.
بانوی اول زیمباوه با ابراز خوشحالی از نقش موثر بانوان ایرانی در همه حوزههای کشور تصریح کرد: زنان و مادران شخصیتهای مورد احترامی هستند که باید نمونه و الگوی سخت کوشی و شکل دادن به نهاد خانواده باشند.
وی ادامه داد: در کشور ما و در حوزه سلامت با کمبود امکانات و دارو مواجه هستیم، اما ظرفیت تولید دارو نداریم و همین مساله دلیلی برای آمدن به ایران شد تا از تجربههای بانوان ایرانی در این مسیر الگو بگیرم.
وی با بیان اینکه فاصله زیادی بین کشور ایران و زیمباوه است، تصریح کرد: اما بنیادها با حضور زنان کشورهای آفریقایی که مشکلات یکسان دارند میتوانند از حضور کارشناسان و متخصصان بانوی ایرانی حتی به شکل مجازی بهرهمند شوند و اگر میتوانید به عنوان زنان به همدیگر کمک کنید تفاهمنامههایی امضا کنید به توسعه کشورتان شود.
همسر رئیس جمهور زیمباوه گفت: از نظر من هر زن یک رکن است چه در یک خانه روستایی و چه در مسند دولتی و اجتماعی و باید به زنان آموزش بدهیم تا بتوانند در جوامع اجتماعی کوچک نیز نقش رهبر و نقش هدایت کننده داشته باشند و دختران و پسران نسل بعد را هم مشارکت دهند.