مدیر روابط بینالملل دانشگاه از افزایش تسهیلات شرکت و ارائه مقاله در همایشهای خارج از کشور، فرصت مطالعاتی خارج از کشور اعضای هیأتعلمی دانشگاه و حمایت از گذراندن بخشی از دوران تحصیل در خارج از کشور دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، دکتر محمدحسین نکوفر گفت: با رویکرد توجه ویژه به توانمندسازی بینالمللی نیروی انسانی، مفاد دستورالعملهای مذکور در نود و پنجمین نشست شورای بورس دانشگاه مورد بازنگری قرار گرفت که اصلیترین محورهای این بازنگری در حوزه افزایش مبلغ کمک هزینه، تنوعبخشی به گروهبندی زمانی و جغرافیایی کمک هزینهها، توجه به فعالیتهای حوزه صنعت، فناوری و تولید و همچنین لحاظ دورههای فرصت مطالعاتی یک ماهه است.
وی یکی از شاخصهای علمسنجی را به نمایش گذاشتن توانمندیها و پیشرفتهای علمی کشور دانست و افزود: این امر از طریق ارائه مقاله در همایشها و کنگرههای خارج از کشور محقق میشود ضمن اینکه سفر به سایر نقاط جهان، امکان آشنایی با محققان برجسته و همکاریهای بینالمللی را تسهیل خواهد کرد.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه افزود: با توجه به بحث تورم سالانه و همچنین حذف مبالغ ارزی از دستورالعملهای توانمندسازی ، سهم کمک هزینه در پوشش بار مالی ارائه مقالات در کنگرههای خارجی بسیار کمرنگ و انگیزه متقاضیان را کاهش داده بود بنابراین مبالغ به طور میانگین بیش از دو برابر افزایش پیدا کرد.
دکتر نکوفر با بیان اینکه در بازنگریهای انجام شده سقف کمک هزینه ارائه مقاله مجازی همان ۵ میلیون تومان تعیین شده است، گفت: کمک هزینه ارائه مقاله در کنگره کشورهای منطقه از ۱۰ میلیون تومان به ۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و کشورهای واقع در آمریکا و اقیانوسیه از ۲۰ میلیون تومان به ۴۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت و همچنین برای کشورهای واقع در اروپا، آفریقا و آسیای جنوب شرقی نیز تسهیلات ۳۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی تعیین شد.
وی افزود: برای ارائه سخنرانی به عنوان سخنران مدعو و یا برتر (Invited Speaker, Keynote Speaker) نیز، ۱۲۰ درصد مبلغ کمک هزینه در نظر گرفته شده است.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه از فراهم شدن امکان استفاده بازنشستگان دانشگاه از تسهیلات شرکت در کنگره و ارائه مقاله خبر داد و بیان داشت: مبلغ کمک هزینه اختصاصی ویزا در مواردی که نیاز به سفر به کشور ثالث باشد نیز دو برابر شده است.
دکتر نکوفر با اشاره به اینکه در دستورالعمل فرصت مطالعاتی خارج از کشور هیأتعلمی شاهد سه تغییر اصلی در مفاد و مبالغ کمک هزینه بودیم، اظهار داشت: گروهبندی زمانی فرصت مطالعاتی که پیش از این در دو دسته سه تا شش ماه و شش ماه تا یک سال بود در راستای درخواست دانشکدهها و ضرورت تعریف دورههای کوتاهمدت به پنج گروه زمانی یک، سه، شش، ۹ و دوازده ماهه تغییر کرد.
وی همچنین از تغییر در گروهبندی جغرافیایی کمک هزینهها خبر داد و گفت: کشورها پیش از این به دو گروه آمریکای شمالی، اروپا، آفریقا، استرالیا و سایر کشورها تقسیم میشدند که در دستورالعمل جدید این منطقه بندی در سه گروه کشورهای منطقه، کشورهای اروپا، آفریقا و آسیای جنوب شرقی و کشورهای آمریکا و اقیانوسیه انجام شده است.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه خاطرنشان کرد: تغییر سوم دستورالعمل فرصت مطالعاتی با هدف پوشش فعالیتهای تولیدی و فناورانه صورت گرفت و امکان استفاده از دوره فرصت مطالعاتی برای تولید محصولات دارویی، تجهیزات پزشکی، ثبت اختراع، فرموله کردن داروهای گیاهی و تولید مشترک با شرکتهای خارجی نیز فراهم شد.
دکتر نکوفر ادامه داد: با این رویکرد امیدواریم فرصت آشنایی اساتید دانشگاه با دانش نوین در عرصههای مختلف و بهرهمندی آنها از دستاوردها و تجارب علمی، پژوهشی و پزشکی بیش از گذشته فراهم شود.
وی با اشاره به ایجاد فرصت گذراندن بخشی از دوره تحصیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران در خارج از کشور طی چند سال اخیر، گفت: بررسیها حاکی است که تعداد متقاضیان و استفادهکنندگان از دوره فرصت مطالعاتی کوتاهمدت دانشجویی کاملاً کاهشی بوده و تعداد کمی از دانشجویان از این امکان استفاده میکنند.
دکتر نکوفر بیان داشت: با توجه به اهمیت موضوع، بحث بازبینی مبالغ و گروهبندی زمانی و منطقه بندی جغرافیایی به همان روش انجام گرفت و مبالغ کمک هزینه از ۳۰ میلیون تومان طبق دستورالعمل سابق به حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان براساس مدت زمان و منطقه جغرافیایی افزایش پیدا کرده است.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه تأکید کرد: همچنین به منظور تسهیل استفاده دستیاران از این فرصت، امکان تعریف دوره در بازه زمانی حداقل یک ماهه نیز ایجاد شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که تغییرات انجام شده منجر به انجام تعاملات و تبادلات دانشجویان با دانشگاههای خارج از کشور، کسب تجربیات و پیشرفتهای مراکز علمی معتبر خارجی، افزایش سطح مهارتهای دانشجویان برای جذب سریعتر در بازار کار و اجرایی شدن تفاهمنامههای منعقد شده دانشگاه در سطح بینالمللی شود.
جهت مشاهده متمم دستورالعمل شرکت و ارائه مقاله در کنگره های خارج از کشور مصوب اینجا کلیک کنید.
جهت مشاهده متمم دستورالعمل فرصت مطالعاتی خارج از کشور اعضای هیات علمی دانشگاه اینجا کلیک کنید.
جهت مشاهده متمم دستورالعمل تحصیلات تکمیلی خارج از کشور دانشجویان PhD و دستیاران اینجا کلیک کنید.