مدیر کل سرمایه انسانی معاونت پرستاری در وزارت بهداشت از تصمیم برای پرداخت علی الحساب کارانه پرستاران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عباس عباس زاده , مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت در گفتگو با رادیو سلامت از تصمیم سازمانهای بیمه گر برای پرداخت علی الحساب کارانه پرستاران خبر داد.
مجری : بیش از ۱۵ سال از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری می گذرد اما هنوز این قانون اجرا نشده است؟
عباس زاده : هر خبرگزاری را مرور کنیم یکی از اخبار به این موضوع اختصاص داده شده که چرا قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که بیش از ۱۵ سال از تصویب آن می گذرد اجرا نمی شود. وزیر محترم بهداشت هم در شهریورماه این قول را دادند که پرداختی ها بر اساس قانون تعرفه گذاری خدمات تا پایان شهریور ماه برای پرستاران واریز شود اما تا این لحظه که من در خدمت شما هستیم و شما هم مستحضر هستید هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و پرستارها از این منبع ریالی دریافت نکرده اند . چرا ؟ من قبل از شروع به صحبت جا دارد که از زحمات همکاران عزیزم در اقصی نقاط کشور قدردانی کنم . نکته ای که در مورد تعرفه گذاری شما فرمودید یک فرآیند جدیدی است در نوع تعیین ارزش متری خدمات و نوع جبران خدمت . بنابراین نیاز به یک هماهنگی دارد از مجلس شورای اسلامی که باید بودجه مورد نیاز را تصویب می کرد تا شورای عالی بیمه که باید این دستگاههای خدمتی را تعریف می کرد تا مصوب می کرد تا در هیئت وزیران این ها تصویب می شد بهرحال این فرایند یک فرآیند طولانی و وقت گیری بود به همین دلیل هم شاید در سنوات گذشته این قانون اجرایی نشده بود . اما بهرحال امروز در جایی هستیم که همه این ملزومات مورد نیاز آماده شده ، اعتبار مورد نیاز آن در سال۱۴۰۱ به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان مصوب شده است ، یعنی سازمان برنامه و بودجه باید این مبلغ را در اختیار سازمان های بیمه گر قرار بدهد اما این فرآیند خیلی طول کشید تا زمانی که سازمان برنامه و بودجه بالاخره با مکاتبات مختلف با پیگیری های مختلف خوشبختانه در همین یکی دو روز اخیر یک مبلغی را به صورت علی الحساب بابت پرداخت کارانه ها در اختیار وزارت بهداشت و وزارت بهداشت آن را در اختیار سازمان های بیمه گر قرار داده است .
مجری: این عدد این عدد چقدر است ؟
عباس زاده : این ۱/۲ هست
مجری : یعنی هزار میلیارد حدودا از آن ۵ هزار میلیارد ؟
عباس زاده : بله ، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در اختیار سازمان های بیمه گر قرار گرفته که بر اساس این ما ظرف همین دیروز سهم هر دانشگاه را به صورت علی الحساب سه ماهه تعیین کردیم و طی نامه ای در اختیار دانشگاهها این مبلغ قرار می گیرد و دانشگاهها بر اساس عملکرد پرستاران بر اساس متوسط کارانه ای که در سه ماهه آخر پارسال گرفتند تقریبا می توانیم بگوییم دو و نیم برابر مبلغ کارانه ای را که همکاران مان به طور متوسط در سه ماهه پایانی سال قبل گرفتند این اضافه می شود بعنوان علی الحساب سه ماهه اول امسال در اختیارشان ...
مجری : با همه این تفاسیر همچنان حدودا ۵ ماه وزارت بهداشت و بیمه ها عقب هستند از آن مبلغی که باید برای پرستاران پرداخت کنند . چرا در این مدت بر اساس آن توافقی که صورت گرفت در کمیسیون بهداشت ، به صورت علی الحساب چیزی پرداخت نشده است الان ۸ ماه از سال ۱۴۰۱ می گذرد و ما امروز به پرستاران عزیزمان می خواهیم بگوییم که شما سه ماه پرداختی برایتان اتفاق خواهد افتاد ؟
عباس زاده : همه این مواردی که بنده عرض کردم این ها تا زمانی که اعتبارش تامین نشود و واقعا پول وارد حساب شرکت های بیمه گر نشود این ها امکان اجرای تعرفه یعنی امکان این که پولی پرداخت شود بابت تعرفه پرستاری وجود ندارد .
مجری : آخر آن مبلغ علی الحساب را که رئیس جمهور قول داده بودند قرار بود از بودجه های وزارت بهداشت باشد و یک کم هم بیمه سلامت حالا سازمان برنامه و بودجه هم یک سومش را باید پرداخت می کرد اما صحبت من این است که در بعضی از دانشگاهها حتی کارانه پرستاران در یک سال گذشته پرداخت نشده است . پرستاران در این کشور زندگی می کنند ، گلایه مند هستند با این تورم چطور زندگی خودشان را بگذرانند . شما دیگر خودتان در این جایگاه هستید که باید از پرستاران دفاع کنید می دانم که شما هم زحمت خودتان را می کشید اما صحبت اصلی من با مسئولین است ۱۵۰ شهید دادند پرستاران . پرستاران طرحی شما در بحث کرونا طرح خودشان را تمدید کردند که البته آن بندگان خدا الان دیگر خانه نشین شدند ولی صحبت من این است که واقعا با این پرداختی ها ، پرستارها چطور می تواند گذران زندگی داشته باشند؟
عباس زاده : این فرمایش شما ، صحبت ما هم هست واقعا از زبان ما شما سخن می گویید و واقعیت همین است که شما می فرمایید منتها این که کارانه ها تاخیر در پرداختش اتفاق می افتد یک سابقه طولانی دارد همیشه متاسفانه این موضوع وجود داشته است .
مجری : چرا این معضلات حل نمی شود ؟
عباس زاده : یک بخشی از آن مربوط به سازمان های بیمه گر است که آنها معمولا مشکل خاصی را ندارند اما سازمان برنامه و بودجه، بقیه نهادهایی که باید بودجه کشور را تامین کنند مخصوصا بخش هایی که مربوط به تعرفه های پرستاری است که سازمان های بیمه گر هستند این ها به محض این که پول را در اختیار بگذارند پرداخت می شود و من هم به سهم خودم از بابت این که واقعا این پرداخت ها به موقع انجام نمی شود عذرخواهی می کنم هر چند که در اختیار ما نیست ما مسئولین پیگیری داریم و واقعا روزمره دنبال این هستیم که بتوانیم حقوق همکاران عزیزمان را حتی المقدور بتوانیم ....
مجری : بالاخره ببینید الان دولت باید پاسخگو باشد این نوع عملکرد باعث می شود که پرستاران و بقیه مردم نسبت به مسئولین ما بدبین بشوند . بسته های خدمتی فکر می کنم سال ۹۵ آماده شد شاید هیچ توجیهی وجود نداشته باشد که ما بعد از سال ۱۳۸۶ که قانون را مصوب کردیم تا به امروز اجرای این قانون اتفاق نیفتاده است . بهرحال از شما تشکر می کنم و امیدوارم هستم که چون نزدیک به زمان روز پرستار هم هستیم با پیگیری های شما و همکارانتان خبرهای خوبی به پرستارها بدهیم این که بخواهیم برای سه ماه پرداختی داشته باشیم و باز ۵ ماه معوقه و معوقه های قبلی این در شان پرستارهای عزیز کشورمان نیست .
عباس زاده : ممنون از شما . بالاخره شروع این پرداخت ها باعث می شود که انشاالله تداوم داشته باشد و این برای همکاران عزیزمان فاقد اغماز خواهد بود .