در نشست خبری جشنواره گرافیک سوره تماشا مطرح شد؛
تمام ظرفیت های جشنواره سوره تماشا، برای حل مسائل فرهنگی به کار گرفته میشوند
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه سوره گفت: جشنواره سوره تماشا تلاش دارد تمام ظرفیت های خود را برای پیگیری و حل مسائل فرهنگی به کار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی جشنواره گرافیک دانشجویی سوره تماشا، نشست خبری پنجمین دوره جشنواره گرافیک دانشجویی سوره تماشا، امروز ۱۴ آبان و با حضور دکتر امیری، مدیر کل اداره آموزش شهروندی شهرداری تهران، دکتر نظری ریاست دانشکده هنر دانشگاه سوره، علی جوادی معاون فرهنگی دانشجویی این دانشگاه و دبیر جشنواره برگزار شد.
دبیر جشنواره گفت: امسال پنجمین دوره از جشنواره گرافیک دانشجویی سوره تماشا به همت کانون گرافیک دانشگاه برگزار میشود. نخستین دوره این جشنواره در سال ۱۳۸۶ برگزار شد و پس از وقفه ای در سال ۱۳۹۵ به کار خود ادامه داد.
محمد شریف نیک شهرت افزود: فراخوان این دوره از جشنواره با رویکرد «فرهنگ عمومی» و شعار «با فرهنگ باشیم» در اردبیهشت امسال منتشر شد و هم اکنون نیز مهلت ارسال آثار تا سی ام آبان تمدید شده است. در هفتههای آتی نیز نمایشگاهی از آثار برگزیده خواهیم داشت و ۲۴ آذر نیز اختتامیه جشنواره برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به محورهای برگزاری این جشنواره اضافه کرد: فرهنگ آپارتمان نشینی، حقوق و تکالیف شهروندی، محیط زیست و مدیریت پسماند، فرهنگ ترافیک و حمل و نقل عمومی و سبک زندگی از جمله محورهای جشنواره است. به علاوه رویکرد دیگری با عنوان فرهنگ نقد، اعتراض و مطالبه گری نیز به جشنواره اضافه شده است تا دانشجویان بتوانند خلاقیت خود را با توجه به مسائل اخیر و در حوزه مطالبه گری به عرصه بروز و ظهور برسانند.
در ادامه این جشنواره رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره گفت: تعداد آثار ارسال شده به جشنواره نشان دهنده استقبال دانشجویان از این جشنواره است و می تواند همچون دیگر جشنواره های سوره موفق عمل کند، با عنایت به اینکه هر جشنواره عرصه ظهور تلاش و توانایی دانشجویان است، امید داریم این جشنواره نیز پر شور برگزار شود و با همراهی حامیانش اتفاقات خوبی رقم بخورد.
نظری با اشاره به یکی از اهداف جشنواره افزود: ارتباط بین صنعت و هنر همان مقولهای است که جشنواره های دانشجویی می توانند به خوبی آن را رقم بزنند. به علاوه همراهی شهرداری به عنوان یکی از حامیان اتفاق خوبی است که با بهره گیری از آن میتوان آثار هنری را در فضای شهری به نمایش گذاشت.
مدیر کل اداره آموزش های شهروندی شهرداری تهران نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: ظرفیت بالای شهرنشینی در تهران و حجم جمعیتی که در مناطق ۲۲ گانه زندگی میکنند، نشان از کلان شهر بودن تهران دارد و این ضرورت ارتقای فرهنگ شهرنشینی را بیش از پیش طلب میکند.
امیری تصریح کرد: تلفیق بین علم و هنر از این رو کارساز است که با کمک دانشگاه و اجرای چنین جشنواره هایی می توان فعالیت های هنری موثر را افزایش داد و برای بهبود اوضاع شهر قدم برداشت. این فعالیت های هنری می تواند در قالب هایی که معماری ایرانی، فرهنگ و آداب شهری را با آموزه های دینی و اسلامی پیوند می زنند، پر رنگ تر باشد.
وی با اشاره به یکی از مأموریتهای اصلی شهرداری که توجه به فرهنگ شهروندی است افزود: شهروند متعالی یکی از رویکردهای در نظر گرفته شده شهرداری تهران است تا هر شهروندی نسبت به حقوق و تکالیف خود آشنایی داشته باشد. چنانچه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز به فرهنگ آپارتمان نشینی و به طور کلی فرهنگ عمومی چندین بار اشاره کردهاند و این مسئولیت ما را سنگینتر می کند.
مدیر کل اداره آموزش های شهروندی شهرداری تهران گفت: انجام این مسئولیت به تنهایی ممکن نیست و یکی از مهم ترین فضاهایی که می تواند به ما در این زمینه کمک کند، دانشگاه ها هستند. از این رو دانشگاه سوره اولین دانشگاهی بود که با آن ها به توافق رسیدیم، زبان هنر نیز زبان تأثیرگذاری است که فرهنگ سازی را سهل تر میسازد و امیدواریم این الگو در دیگر کلان شهرهای کشور نیز رواج پیدا کند.
معاون فرهنگی دانشجویی سوره نیز با تاکید بر موارد مطرح شده در این نشست گفت: تفاوت این جشنواره با دیگر جشنواره ها در این است که جشنواره سوره تماشا، تلاش دارد به صورت مصمم با ظرفیت های خودش مسائل را پیگیری و حل کرده و از این رو برنامه ریزی های این جشنواره نیز بر همین مبنا پیش رفته است. بازتاب فرهنگ در رفتار و در هر حوزهای مسائلی را نمایان می کند که باید برای حل آن تلاش کرد.
علی جوادی اظهار کرد: وقتی کار دانشجو به منصه ظهور میرسد و عملیاتی می شود لذت آن را برای دانشجو دو برابر میسازد چرا که در خدمت شهروندان و مردم قرار گرفته و این نوع از آموزش است که می تواند باعث شکل گیری یک جریان و فرهنگ سازی شود، به علاوه اینکه حامیانی چون شهرداری و شورای فرهنگ عمومی از آثار جشنواره استفاده میکنند، کاربرد آثار دو چندان میشود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه خاطر نشان کرد: با توجه به اعتراضات اخیر در کشور و مباحثی که پیش آمد، باید فرهنگ مطالبهگری را مورد توجه قرار دهیم تا هم نسبت به مسائل اخیر ادای دینی کرده باشیم و هم فرهنگ نقد و مطالبه گری را در دانشجویان ارتقا دهیم.
در پایان نشست، سمیه رمضان ماهی مدیر گروه گرافیک و تصویرسازی دانشگاه سوره، از استقبال دانشجویان از کارگاه های برگزار شده خبر داد و از آنان خواست آثارشان را در قالب رویکرد جدید «نقد اعتراض و مطالبه گری» به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
پنجمین جشنواره گرافیک دانشجویی سوره تماشا از اردیبهشت امسال آغاز و مهلت ارسال آثار تا پایان آبان سال جاری ادامه دارد.