وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی تعطیل، مشکل اهلیت سرمایه گذار دارند و به لحاظ مدیریتی اهلیت ندارند.
وی افزود: یک مصوبه در شورای پول و اعتبار مصوب شد مبنی بر اینکه واحدهایی که به بانک بدهکار هستند ۷ درصد را پرداخت کنند و باقی بدهی را به شکل اقساطی پرداخت کنند.
وزیر صمت با اشاره به مبنای رتبه بندی خدمات تأکید کرد: ما در وزارت خانه خدمات و تسهیلات را به کسی که صادرات داشته و اشتغال ایجاد کرده است، پرداخت می کنیم.
فاطمی امین تأکید کرد: در حوزه واردات ماشین آلات معدن اگر در کشور ماشینی تولید نداریم واردات آزاد است و امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد مجوز تولیدات ماشین آلات داشته ایم.
وزیر صمت با بیان اینکه ۵۳۰۰ مجوز استخراج معدنی داشتیم و ۱۰ هزار معدن را بهمن و خرداد سال آینده مزایده خواهیم داشت، گفت: در واگذاری ها قبلا اهلیت مالی بررسی می شد اما امتیاز فنی را هم اضافه کردیم.
فاطمی امين تصریح کرد: ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی تعطیل، مشکل اهلیت سرمایه گذار دارند و به لحاظ مدیریتی اهلیت ندارند.
وی با اشاره به بحث تأمین مالی واحدهای تولیدی گفت: تامین مالی واحدها به شکل زنجیره ای است و افزایش خوبی هم در این حوزه داریم و امسال ۳۰ هزار میلیارد تأمین مالی زنجیره ای شده است..
وزیر صمت با بیان اینکه در مجموع وضعیت تولید خوب است، گفت: تمرکز ما از نیمه دوم امسال روی تک تک واحدهاست و ما همزمان به اصلاح ناترازی ها هم توجه داریم و برای اصلاح ناترازی ها سه سال زمان نیاز داریم.
فربه شدن حوزه صنعتی برخی استان ها زیان آور است
استاندار همدان هم گفت: آنچه در یک سال گذشته در استان پیگیری کردیم حمایت تام و تمام از تولیدکنندگان بوده است و در سال اول واحدهای راکد و نیمه راکد را فعال کردیم به گونه ای که هفته ای یک واحد احیا می شود.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: در حوزه صنعتی برخی استان ها فربه شده اند و اگر بیش از این تکثیر و افزایش ظرفیت داشته باشند مضرات زیادی دارد و درخواست داریم به استان همدان در این زمینه توجه ویژه ای شود.
وی با بیان اینکه استان در حوزه علم و فناوری و نخبگان ظرفیت بالایی دارد، تأکید کرد: می خواهیم از این ظرفیت برای صنعت و برای ارتباط دانشگاه و مجموعه دانش بنیان با تولید استفاده کنیم.
قاسمی فرزاد تصریح کرد: در بحث تأمین مالی در سیستم بانکی مشکلاتی داریم و بعضا به تکالیف خود عمل نمی کنند.
استاندار همدان با اشاره به کمبود شدید زیرساخت ها در شهرک های صنعتی، گفت: در سفر آقای رئیسی ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساخت گذاشته شده که نیاز به توجه و تخصیص داریم.
قاسمی با بیان اینکه تامین مالی ۱۰ واحد مالی بزرگ در بحث تکمیل زنجیره فولاد و تعیین تکلیف معدن اسدآباد و تأمین مالی صنایع هایتک نیازمند توجه است، گفت: ۱۵ درصد حقوق دولتی به خزانه استان هیچ وجهی واریز نشده است و موضوع یک درصد که در قانون آمده باید به استان ها ابلاغ شود.
مخالف استخراج معدن و صادرات مواد اولیه هستیم
نماینده مردم همدان فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: استان همدان ظرفیت بالایی دارد اگر وزیر محترم از شهرک بنکداران و شهرک فناوریهای برتر (هایتک) و منطقه ویژه بازدید کند ظرفیت همدان را می بیند.
حميدرضا حاجی بابایی با بیان اینکه در استان همدان کارهایی بزرگی انجام شده اما کارهای نکرده هم زیاد است، تأکید کرد: استان همدان در زمینه مالیات پایین است اما در سالهای گذشته بی رویه افزایش داشته است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه در زمینه بالا بودن مالیات نه مجلس مقصر است و نه دولت، گفت: اداره مالیات در این زمینه مقصر است زیرا که ما ۲۰ درصد مصوب می کنیم مالیات ۲۰ درصد بیشتر میگیرد در حالیکه استان های دیگری ۲۰ درصد کمتر میگیرند.
حاجی بابایی تصریح کرد: ما مخالف این هستیم که معدن را استخراج و مواد اولیه را صادر کنیم، باید همین جا تبدیل کنیم و نمی شود سنگ از کوه در بیاوریم اما در استان دیکری به انواع و اقسام محصولات تبدیل می شود.
صنایع تبدیلی حلقه مفقوده اقتصاد استان همدان
نماینده بهار و کبودراهنگ در خانه ملت هم گفت: استان همدان ۹۸ درصد درآمد مالیاتی داشته و مالیات را طبق قانون و مصوبات مجلس و دولت به خوبی اجرا و وصول کرده است بنابراین اداره مالیات مقصر نیست.
توسلی با بیان اینکه سهم استان از صادرات ملی پایین است و در سال ۹۹، ۱۱۸ میلیون دلار بوده، تاکید کرد: بیش از هزار و ۶۹۹ طرح با پیشرفت صفر تا ۲۰ درصد در استان همدان داریم و در شهرستان بهار ۷۰۰ طرح ناتمام وجود دارد.
وی با اشاره به صنایع تبدیلی در استان تأکید کرد: در استان صنایع تبدیلی خیلی کمی داریم و در حوزه محصولاتی نظیر سیر، سیب زمینی و انگور واقعا در استان و بهار ظرفیت بی نظیری وجود دارد اما صنايع تکمیلی وجود ندارد.
این مسئول افزود: توزیع متوازن و عدالت در حوزه صنعت و معدن باید پیاده و تکمیل زنجیره آهن باید در استان انجام شود.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معادن سنگ در منطقه برداشت میشود و تخریب محیط زیستی صورت می گیرد، گفت: این محصولات و مواد اولیه در جای دیگری تبدیل به فرآورده های بهتری میشوند، بنابراین در این حوزه نیاز به نظارت داریم.
توسلی تأکید کرد: منطقه بهار و استان همدان کشاورزی است اما ماشین آلات در تبریز تولید میشود.
وی با اشاره به عملکرد بانک ها در کشور افزود: در مجلس عملکرد بانک ها را رصد می کنیم و حقیقتا در خیلی از موارد رضایت بخش نیست و باید نظارت بر بانک ها بیشتر باشد.
احیای بیش از ۹۰ واحد معدنی در استان همدان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز گفت: فعالان اقتصادی افسران جنگ اقتصادی هستند و در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین تحولات خوب و بنیادینی شکل گرفته است.
شانیان افزود: با تحولات شکل گرفته فعالان اقتصادی امیدوار هستند و مسیر تحول و توسعه مسیر خوبی دارد و فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری به سمت همدان آمدند.
وی با اشاره به احیای واحدهای تولیدی غیر فعال و افزایش ظرفیت واحدها تأکید کرد: در حوزه معادن بیش از ۹۰ واحد معدنی احیا شده است.
مدیرکل صمت استان همدان افزود: در حوزه معادن در مدت کوتاهی سامانه ها بروزرسانی و از خام فروشی جلوگیری شد به گونه ای که در این دولت در مدت کوتاهی صادرات مواد خام به کمتر از یک درصد رسیده است.
در این نشست توتونچیان، نماینده بخش صنعت استان، آقای الیاسی نماینده بخش معدن، شمس نماینده بخش اصناف و ابراهیم زاده نماینده واحدهای احیاشده، برخی از مشکلات و موانع بخش های صنعتی، معدنی، اصناف و تولیدی را بیان کردند.