یک شرکت دانشبنیان مواد ضدعفونیکننده ای برای میوه و سبزیجات ارائه کرده است که نسبت به محلولهای شیمیایی اثربخشی بالاتری دارد و در عین حال یک فناوری سبز محسوب میشود.
فرهاد جمالی افزود: آزمایشها نشان داد که خیارهایی که با این محلول شسته می شوند بعد از دو هفته ماندگاری در یخچال هنوز طراوات اولیه را دارند در حالی که خیارهایی که با آب شسته می شوند ، مغزشان دچار خرابی میشود. این محلول روی سیب و گیلاس نیز با موفقیت آزمایش شده است. همچنین شستن مرغ با این محلول موجب میشود بوی بد ان در هنگام پختن به سرعت از بین برود.»
وی اضافه کرد د: «یکی از جنبههای جالب این فناوری، کنسانتره بودن و نیاز به رقیقسازی بالای آن است. این محلول به نسبت یک به صد رقیق میشود یعنی در یک لیتر آب، فقط ده سیسی کنسانتره باید ریخته شود. در نتیجه مصرف آن بسیار کم است.»
این فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر میگوید: «در حال اخذ مجوزهای بخش سلامت هستیم تا این محصول را وارد بازار کنیم. در قدم اول هدف ما بخش خانگی است، هر چند با اندکی تغییر فرمولاسیون، نسخه ویژه صنایع را نیز آماده خواهیم کرد. این فناوری با الهام از دو محصول خارجی ساخته شده که در واقع تلفیق آن دو محصول است و ما به صورت ابتکاری، فرمولاسیون نانوآمولیسیون را نیز به آن اضافه کردیم.»
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پلیمر پژوهان امیرکبیر میگوید: «ما ابتدا روی تولید کیتوسان کار میکردیم، اما بررسیهای بازار نشان داد که هنوز این فناوری در ایران به خوبی تجاریسازی نشده است، از این رو به سراغ کاربردهای کیتوسان رفتیم و وارد مسیر تولید مواد ضدعفونیکننده میوه و سبزیجات شدیم. ضدعفونیکنندههای سنتی نظیر سرکه و جوششیرین اثرات نامطلوب روی میوه و سبزی دارند و اثربخشی آنها نیز ایدهآل نیست، در حالی که این فناوری نانویی بسیار اثربخشتر از روشهای سنتی و شیمیایی است.»
شرکت دانشبنیان پلیمر پژوهان امیرکبیر از شرکتهای حاضر در دورههای پیششتابدهی ستاد نانو و در برنامههای حمایتی نانومچ نیز حضور داشته است.