جایگزینی نور خورشید به جای Wi-Fi
پژوهشگران میتوانند توسط پنجرههای شیشهای هوشمند، نور خورشید را به عنوان جایگزین Wi-Fi استفاده کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، در حال حاضر محققان توانسته اند از نور خورشید تعدیل شده به جای وای فای سنتی استفاده کند.
این سیستم که در دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله (KAUST) در حال توسعه است، از عناصر " پنجره هوشمند" به نام کرکرههای کریستال مایع دو سلولی (DLS) استفاده میکند. این پنجرهها به سرعت قطبیت نور خورشید عبوری از خود را تغییر میدهند و میتوان از آنها در پنجرههای شیشهای اتاقهای بزرگ مانند دفاتر و ادارات که کار بیشتری با اینترنت انجام میدهند، استفاده کرد.
بنابر اعلام سایت « نیواطلس » در واقع تغییرات رفت و برگشتی در قطبیت همان هدفی را انجام میدهند که کدهای باینری صفر و یک منطقی انجام میدهند که البته برای چشم انسان قابل درک نیست و در لایههای سیستمی و ماشینی انجام میشود.
هر چند آزمایشات نشان داده است که میتوان این تبدیلات قطبی را با دوربین گوشیهای هوشمند شناسایی و رمزگشایی کرد.
برای اتصال به شبکه جهانی نیازمند روتر یا DLS هستیم. روتر دستگاهی است که بستههای دادهای دستگاههای موجود در شبکه را به مقصد مناسب میرساند و با این کار آنها را به اینترنت متصل میکند.
این دادهها میتوانند بین چند دستگاه در شبکه باشند یا از دستگاهی به سمت اینترنت فرستاده شوند. روتر یک آدرس آی پی (IP) به هر کدام از دستگاههای شبکه میدهد تا در هنگام دریافت و ارسال دادهها، آدرس مقصد یا مبدا خود را بداند.
با این کار، بستههای ارسالی یا دریافتی همیشه به مقصد صحیح خود خواهند رسید و در مسیر شبکه گم نمیشوند.
DLS هم فناوری برای دسترسی به شبکه یا اینترنت پرسرعت از طریق خطوط صوتی است که انواع مختلفی از جمله DSL نامتقارن (ADSL)، DSL با نرخ بیت بالا (HDSL)، DSL متقارن (SDSL) و DSL با نرخ بیت بسیار بالا (VDSL) دارد.
روترهای Wi-Fi سنتی بین ۵ تا ۲۰ وات برق مصرف میکنند، اما DLSها فقط ۱ وات مصرف میکنند.
به گفته دانشمندان، این مقادیر میتواند توسط یک پنل خورشیدی کوچک تامین شود. البته این سیستم فقط زمانی کار میکند که خورشید میدرخشد، بنابراین ممکن است برای صرفهجویی در انرژی خورشید در طول روز استفاده شود، و وایفای پس از غروب خورشید فعال میشود.
با محاسبات فعلی راهاندازی شبکهای میتواند دادهها را با سرعت ۱۶ کیلوبیت در ثانیه ارسال کند.
محققان بیان کردند: ما اکنون سخت افزار لازم را برای اجرای نمونه اولیه در بستر آزمایش سفارش میدهیم و میخواهیم نرخ داده را از کیلوبیت به مگا و گیگابیت در ثانیه افزایش دهیم.
مقالهای در مورد این تحقیق اخیراً در مجله IEEE Photonics منتشر شده است.