در فصل پاییز با حال و هوای روبه سردی باید برای حفظ سلامتی جسمی برخی مواد غذایی را بیشتر مصرف کنیم.
غذاهای مناسب فصل پاییز
فصل پاییز مناسب مصرف هرچه بیشتر مواد غذایی با طبیعت گرم وتر است. گوشت بره، شتر، بلدرچین، گندم، نان، نخود و لوبیا سیب، موادغذایی آب پز و یا کبابی میوههای شیرین و آبدار، کشمش، مویز، بادام، زرده تخم مرغ (آب پز یا عسلی)، شیره خرما و شیره انگور، مربای بالنگ، به، سبزیجات، چغندر، ترب، هل و دارچین، انجیر، شیر با عسل، شیر برنج، فرنی و کنجد همگی غذاهای مناسب فصل پاییز هستند.
خوراکیهای فصل پاییز عموما شامل غذاهای گرم است. هر چند میوههای فصل پاییز هم تا حدودی به دلیل داشتن ویتامین C از سرماخوردگی و گلو درد پیشگیری میکند.
مصرف سیبزمینی کبابشده به جای سرخشده
مصرف غذاهای سرخ شده در فصل پاییز به گلودرد صبحگاهی دامن میزند. یکی از غذاهای مناسب فصل پاییز خوردن سیبزمینی کبابی است.
مصرف اسفناج در فصل پاییز
اسفناج طبع گرم دارد و میتواند یک غذای مقوی و کامل برای روزهای سرد پاییز باشد. گفته میشود به دلیل اینکه اسفناج حاوی آهن است، نباید با لبنیات خورده شود. در حالیکه میزان آهن اسفناج بالا نیست و این مورد فقط به خاطر یک اشتباه رایج شده است.
ماهی یکی از غذاها با طبع سرد است، اما میتواند یکی از خوراکیهای فصل پاییز باشد. برای اینکه سردی گوشت ماهی را از بین ببرید به آن ادویه اضافه کنید.
از آن جایی که در فصل پاییز میزان آفتابگیری بدن به دلیل کاهش نورخورشید کمتر میشود، بدن به ویتامین D بیشتری نیاز دارد؛ که این ویتامین را میتوان از طریق مصرف ماهی برای بدن تأمین کنید.
مصرف تخممرغ آبپز
تخممرغ به دلیل داشتن پروتئین و امگا ۳ برای تقویت بدن لازم و ضروری است. در فصل پاییز این غذا را به صورت آبپز باید مصرف کرد.
مصرف کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از غذاهای سرشار از آهن و پروتئین است. از سوی دیگر یکی از انواع سبزیجات گرم هم محسوب میشود. کلم بروکلی را به صورت پخته و همراه با غذا مصرف کنید.
خوردن سیر و زنجبیل
سیر یکی از خوراکیهای مناسب فصل پاییز موادغذایی با طبع گرم است که به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای قوی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. اگر بدن دچار التهاب و یا عفونت باشد، با مصرف سیر میتوانید آن را درمان کنید.
خوردن دمنوش زنجبیل و استفاده از سیر در غذا را در روزهای سرد پاییز فراموش نکنید.
خوردن سوپ گرم مرغ
خوردن انواع سوپ و آش مناسب فصل پاییز است. سوپ مرغ همراه با جعفری، پیاز، مقدار کمی پودر سیر و فلفل و هویج هم به تقویت بینایی و تأمین ویتامین A بدن در پاییز کمک میکند.
از دیگر مواد سرشار از آنتی اکسیدان مناسب در پاییز برگ چغندر است. وجود این آنتی اکسیدانها از تکثیر و رشد سلول سرطانی ریه، تخمدان، پروستات و… ممانعت میکند؛ ضمن اینکه خواص چغندر پیری را نیز به تعویق میاندازد.