برگزاری جشنواره انار بجستان خراسان رضوی
جشنواره یک روزه انار بجستان با عنوان "یاقوت سرخ" همزمان با فصل برداشت این محصول در این شهرستان به عنوان یکی از مناطق مستعد تولید انار در منطقه و استان خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی بجستان در حاشیه این جشنواره گفت: اهداف برگزاری این
جشنواره تبیین اهمیت و جایگاه این شهرستان در تولید و برداشت انار در منطقه و کشور، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان حوزه کشاورزی برای افزایش تولید و بهبود کیفیت و بهره گیری از ظرفیتهای بخشهای مختلف برای بازاریابی انار بجستان، ارتقای بهره وری آب کشاورزی، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی انار و معرفی خواص دارویی و غذایی انار است.
مجتبی محرابی افزود: در این جشنواره یک روزه که با حضور مسئولان و صاحبنظران و فعالان مراکز تحقیقاتی و بخش کشاورزی در زمینه تولید و صادرات انار برگزار میشود راهکارهای موثر در راستای اهداف برگزاری آن بحث و تبادل نظر میگردد.
وی ادامه داد: در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه معرفی محصولات و تولیدات باغی، زراعی، صنایع دستی، گردشگری و غذاهای محلی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان برپایی تورهای بازدید از باغها و ظرفیتهای تولیدی، کشاورزی، گردشگری و تاریخی شهرستان بجستان به خصوص در زمینه تولید انار را دیگر بخشهای این جشنواره برشمرد.
محرابی افزود: این شهرستان با هزار و ۱۰۰ هکتار باغهای زیر کشت انار از جمله اصلیترین خاستگاههای تولید انار در کشور و استان خراسان رضوی است و انار این منطقه از کیفیت و تنوع زیادی برخوردار است و به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه و استفاده نکردن از سموم و کودهای شیمیایی طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
وی اضافه کرد: ارقام عمده انار در بجستان شامل انار بجستانی، شیشه کپ، ملس، پیش رس و خزر است و از ویژگیهای مطلوب انار بجستان طعم مناسب، ماندگاری طولانی و نرمی هسته آن است و بر این اساس محصول انار این شهرستان را میتوان محصولی ارگانیک نامید.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: بخشی از انار تولیدی این شهرستان به مصرف تازهخوری میرسد و بقیه و بخش عمده آن توسط خریدارانی که از میادین تهران و مشهد به عنوان مراکز خرید انار در بجستان مستقر میشوند به صورت یکجا خریداری شده و به سردخانههای مرکز کشور و مشهد منتقل میشود تا در زمان مناسب و به خصوص شب چله به بازار عرضه شود.
محرابی افزود: بیشترین سطح زیرکشت انار در خود شهر بجستان و بخش مرکزی و در مناطقی مانند جزین، مزار و صلحآباد است.
وی ادامه داد: انار درجه ۲ و درجه سه در شهرستان بجستان فرآوری و به رب انار تبدیل میشود همچنین نمونههایی از انار بجستان برای آنالیز و آزمایش به تهران فرستاده شده است تا در صورت تایید به کشورهای اروپایی صادر شود.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان افزود: علاوه بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه ترویج روشهای علمی و کارشناسی در زمینه تغذیه مناسب باغهای انار، ارتقای کیفیت و کمیت انار، مبارزه با آفات، مدیریت منابع آبی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری از اولویتهای جهاد کشاورزی بجستان است که با مشارکت باغداران در حال اجراست.
هشت هزار و ۵۰۰ بهره بردار بخش کشاورزی در گستره هشت هزار و ۸۵۹ هکتاری اراضی زراعی و باغی شهرستان بجستان فعالیت میکنند و با احتساب ۲۳۷ هزار و ۸۷۶ واحد دامی فعال در این گستره، سالانه به طور متوسط افزون بر ۳۹ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و آبزیان در این شهرستان تولید میشود.