مردم شهر نطنز با چرخش سنگ بیش از ۴۰ آسیاب آبی دوران صفوی روزگار میگذراندند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ فعال گردشگری و دوستدار میراث فرهنگی گفت: کشاورزان نطنزی در گذشته گندمها را برای تولید آرد به آسیابهای قدیمی میبردند و آرد سراسر شهر را از همین آسیابها تامین میکردند.
حسین کرمی افزود: قطر سنگهای آسیاب ۵ سانتی مترو نیم با ابعاد یک متر در سازهای کوچک برای پاک کردن گندمها و انبار بوده که همه دارای سند مالکیت بوده است.
فشار آب از حدود ۳۶۵ قنات شهر چرخ دندههایی را که از چوب سنجد ساخته شده را به چرخش در میآورد و سنگ آسیاب را برای آرد کردن گندمها میچرخاند.
محمد اطیابی شهردار نطنز: هم اکنون یکی از بناهای آسیاب تاریخی نطنز مرمت و بازسازی شده و ۲ بنای آسیاب دیگر به عنوان نماد تاریخ تولید آرد درحال مرمت و بازسازی است.