بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند.
بخشهای مختلف درخت سنجد در انواع فرمهای دارویی، در صنایع عطرسازی و همچنین در چوبکاری و تولید آلات موسیقی استفاده میشود.
گلهای این درختچه کوچک، معطر و به رنگ سفید متمایل به زرد است و منبع شهد زنبورهای عسل است و از گلها برای درمان کزاز در طب سنتی نیز استفاده میشده است.
خواص درمانی سنجد:
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی میباشد.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده است.
عصاره سنجد التهاب را کاهش میدهد.ویتامین A موجود در عصاره این میوه، بازسازی اپیدرم را تقویت کرده و التهاب و درد را کاهش میدهد.
سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالها است که آنتیاکسیدان خوبی است.
پودر هستهی سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید است.
خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد
برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث میشود که دمل زود سر باز کند.
عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک میکند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل میکند.
از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده میشود.
از گل آن برای التیام زخم استفاده میشود.
جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
بهتر است سنجد را به عنوان میان وعده استفاده کرد.
سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.