اضافه کردن خاک به شیره، اگرچه برای بسیاری از مصرف کنندگان شهری که با روشهای سنتی تولید شیره آشنایی ندارند، جای سوال دارد، اما تولیدکنندگان، این کار را ضروری و باعث شفاف شدن محصول میدانند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، همزمان با روزهای پایانی فصل برداشت از تاکستان ها، به ویژه در مناطقی که انگور در آنجا محصولی سنتی و بومی است، هرخانه تبدیل به یک کارگاه کوچک فراوری میشود و خانوادهها به انجام انواع فعالیتهای فنی و تخصصی برای تبدیل انگور به سرکه، شیره، مویز، کشمش، باسلوق، آب میوه و ... مشغول میشوند.
تولید شیره یکی از اصلیترین فعالیتهای کارگاهها و خانوارهای روستاهای دارای باغ انگور در نیمه نخست پائیز است و این روزها میتوان آن را، علاوه بر شهرهای نسبتا مشهوری مانند تاکستان و ملایر، تقریبا در تمام مناطق مرکزی و نیمه شمالی کشور مشاهده کرد.
میمه اصفهان نیز از تولیدکنندگان مطرح انگور و اقلام غذایی برگرفته از آن است و امسال بیش از ۲۳۰۰ تن انگور از ۲۲۰ هکتار تاکستان های این شهرستان برداشت شده است.
حدود 70 درصد از انگورهای میمه در کارگاههای خانگی این منطقه تبدیل به شیره میشود و باقی برای تولید سرکه و کشمش بکار میرود.
در این گزارش بطور خلاصه مراحل تبدیل انگور به شیره و علت مخلوط کردن خاک با عصاره انگور را میبینیم؛