پزشکان ایرانی موفق شدند نخستین بار در خاورمیانه تومورهای سرطانی را همزمان با جراحی، پرتودرمانی کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این روش نوین رادیوتراپی هنگام جراحی که ظهر امروز نخستین بار در بیمارستان خاتم الانبیا بر چهار بیمار مبتلا به سرطان سینه انجام شد، گروه پزشکی متشکل از جراح سرطان ، متخصص رادیوتراپی انکولوژی ، متخصص پاتولوژی و متخصص فیزیک پزشکی همکاری می کردند.
دکتر محمداسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که شاهد این جراحی بود، گفت : بیشتر مبتلایان به سرطان بخصوص سرطانهای سینه ، معده ، روده و ریه ، پس از جراحی خارج کردن تومور لازم است 30 جلسه پرتودرمانی بگیرند اما وقتی ما حین جراحی تومور را پرتودرمانی می کنیم نه تنها پرتو با دوز مناسب بهتر به تومور تابانده می شود و تاثیر بیشتری خواهد داشت ، بلکه نیاز بیمار را به جلسات پرتودرمانی 7 تا 8 جلسه کم می کند و گاهی حتی دیگر نیازی به پرتودرمانی پس از عمل نیست.
دکتر سید ربیع مهدوی متخصص فیزیک پزشکی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز گفت : پس از اینکه پزشکان جراح حین عمل ، تومور را برای آسیب شناسی به بخش پاتولوژی می فرستند و پاتولوژیست نوع سرطان را مشخص می کند ، ما با توجه به این اطلاعات و همچنین عمقی که جراح برای تومور اعلام می کند ، محاسبات دوز اشعه را انجام می دهیم و با کمک دستگاه رادیوتراپی ویژه ای این اشعه را به اطراف فضای جراحی می تابانیم و بدین وسیله مابقی سلولهای سرطانی هم از بین می روند .
دکتر میرزایی متخصص رادیوتراپی انکولوژی حاضر در این عمل نیز گفت : در این روش اشعه ای متفاوت با آنچه در بخشهای رادیوتراپی به بدن مبتلایان به سرطان تابانده می شود ، انجام نمی گیرد اما دوز اشعه تابانده شده در این یک جلسه بالاست ، به بافت سرطانی نزدیک تر است و به بافت های اطراف تومور هم آسیبی نمی زند.
وی جنس اشعه پرتودرمانی را در این روش ، از نوع الکترون که کم عارضه ترین و موثرترین است اعلام کرد و افزود: در این روش هزینه جلسات پرتودرمانی بیمار نیز با توجه به کاهش نیاز به آن ، کم می شود.
دکتر محمد اسماعیل اکبری در ادامه گفت : سه سال معطل خرید و وارد شدن دستگاه رادیوتراپی حین جراحی از کشور ایتالیا به کشور بودیم و اکنون خوشحالیم که امکان رادیوتراپی همزمان با جراحی که مزایایی برای بیماران دارد در منطقه خاورمیانه فقط در ایران انجام می شود.