هرساله در فصل پاییز شاهد شیوع و گسترش بیماری آنفلوانزا هستیم، اما امسال تب شیوع این بیماری بسیار سریعتر و سختتر از سالهای قبل آغاز است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ آنفلوانزا ویروس عفونی شایع و متشکل از قطرات عفونی است که وارد بدن افراد می شود، این ویروس ابتدا در نقاط تحتانی بدن مانند گلو و ریه پخش شده و پس از ورود به این بخشها شروع به گسترش میکند. هرساله با شروع پاییز و در ادامه در فصل زمستان ویروس آنفلوانزا شایع می شود و افراد بسیاری در جهان به این بیماری مبتلا می شوند.
این ویروس میتواند بر روی اشیای به مدت دو تا هشت ساعت زنده بماند. در صورتیکه فرد مبتلا به آنفلوانزا بر روی سطحی مثل صفحه کلید رایانه یا دستگیره در دست بزند و فرد دیگری آن سطح را لمس کند مبتلا خواهد شد. در واقع همین که ویروس به روی دستها انتقال یافت، میتواند با لمس دهان، چشمها یا بینی به بدن راه یابد.
برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا برخی موادغذایی مفید هستند که خوردن آنها می تواند از ابتلا به آن پیشگیری کند که عبارتند از: لبنیات، ماهی سالمون،پرتقال،گردو، انار،فلفل دلمه ای قرمز، سیر،عسل، روغن زیتون، مایعات، چای زنجبل و چای داغ و همچنین سوپ،
خوردن برخی خوراکیها آنقدر مفید است که میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، مانع ابتلا به ویروس آنفلوانزا شود.
لبنیات
شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که ۷۰ درصد سیستم ایمنی بدن ما به سلامت رودههایمان بستگی دارد. تمام غذاهایی که میخوریم، همگی برروی سلامت روده ما اثرگذار هستند. از بهترین باکتریهایی که میتواند سیستم ایمنی بدن و رودههای ما را تقویت کند، پروبیوتیک ها هستند. منبع اصلی این پروبیوتیکها لبیات و میوه هاست که ماست یکی از اصلیترین مواد خوراکی است که سرشار از این باکتری مفید است.
ماهی سالمون
ماهی سالمون از منابع اصلی امگا ۳ است. امگا ۳ به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابها کمک بسیاری میکند. این ماده میتواند در درمان یا پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا مؤثر باشد چرا که در دوران بیماری بدن ما التهابهای زیادی از درون دارد.
پرتقال
پرتقال از منابع اصلی ویتامین C است که میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. از همین رو از پرتغال و سایر مرکبات در این فصل نباید غافل شد.
گردو
مغز گردو سرشار از ویتامین B6، E، مس و امگا۳ است. آنتی اکسیدانهای موجود در گردو میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و خطر ابتلا به آنفلوانزا کمتر شود.
انار
انار حتی بیشتر از چای سبز خاصیت آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدانها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با بیماریهایی مثل آنفلوانزا می شوند.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز هم از دیگر منابع آنتی اکسیدان است. یک فلفل دلمهای قرمز متوسط میتواند دوبرابر نیاز به ویتامین C را در روز برآورده کند. ویتامین C میتواند به تقویت گلبولهای سفید خون و درنتیجه تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
سیر
سیر خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد. این ماده مقوی میتواند به بهبود عفونت موجود در بدن شما و کم شدن التهابها کمک کند.
عسل
عسل هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که در بهبود و تقویت دستگاه ایمنی بدن اثرگذار است. همچنین خوردن عسل به نرم شدن گلو و کاهش سرفه در دوران ابتلا کمک خواهد کرد.
روغن زیتون
روغن زیتون خاصیت ضدالتهابی دارد. برخی تحقیقات هم ثابت کرده که خاصیت ضدمیکروبی هم دارد. با اینحال خوردن این روغن با غذا و سالاد میتواند به کاهش علائم آنفلو انزا کمک کند.
در زمان ابتلا به آنفلوانزا چه بخوریم؟
اگر دچار بیماری آنفلوانزا شدید و در مراحل درمانی هستید، می توانید با استفاده از برخی مواد غذایی مثل مایعات، چای زنجبیل و چای داغو سوپها روند درمان این بیماری را سریعتر کنید.
مصرف مایعات برای کاهش تب
در زمان تب ، مایعات بدن کاهش پیدا میکند، پس در این مدت باید مصرف نوشیدنی و آب بیشتر شود. از نشانه های کم آبی، غلیظ شدن و پر رنگ شدن ادرار است. پس اگر به آنفلوانزا مبتلا شدید و تب داشتید، نوشیدن مایعات را فراموش نکنید. مایعات گرم و بخار آن به روان شدن مخاط بینی و گرم شدن گلویتان کمک میکند. آب نارگیل، آب پرتغال، دمنوش های بدون کافئین، آب گرم با عسل و لیمو و زنجبیل از جمله مایعات مفید برای دوران ابتلا به آنفلوانزا هستند.
چای زنجبیل برای درد و تهوع
شکم درد یکی از رایج ترین علائم آنفلوانزا است. نوشیدنی های گرم مثل چای زنجبیل ، میتواند در تسکین درد شکم مؤثر باشد. همچنین مصرف غذاهای بدون ادویه و کم چرب به راحتی در معده هضم می شوند و درد شکم را بیشتر نمیکنند. همچنین زنجبیل درد شکم، حالت تهوع را کمتر میکند.
ماست برای درمان اسهال
اگر درزمان ابتلا به آنفلوانزا به اسهال مبتلا شدید، غذاهایی مصرف کنید که راحتتر هضم می شوند و دارای پروبیوتیک هستند. خوردن ماست که منبع اصلی پروبیوتیک است میتواند به بهبود اسهال کمک کند.
چای داغ برای کاهش التهاب گلو
سرفه های بیش از حد در آنفلوانزا میتواند گلو را زخم و پر از التهاب کند. در چنین شرایطی نوشیدن یک فنجان چای داغ میتواند گلوی شما را گرم و آرام کند. طعم دار کردن این چای با هل، دارچین، میخک و زنجبیل هم می تواند گرفتگی بینی را باز کند و تنفس راحت تر شود. در چای سبز هم آنتی اکسیدانهای بسیاری یافت می شود که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک خواهد کرد.
سوپها بهترین درمان برای آنفلوانزا
از چند دهه گذشته اولین غذایی که برای درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی به بیماران توصیه می شود، سوپ ها هستند. البته دلیل قانع کننده ای نیز برای این پیشنهاد وجود دارد. سوپ ها منبع عالی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و کالری هستند. از جمله سوپ های مفید برای درمان آنفلوانزا سوپ مرغ، سوپ و آش کدوحلوایی، آش سرماخوردگی (این آش از مقدار مساوی پیاز، سیب درختی، هویج، شلغم،برنج، به و سبزی سوپ تشکیل شده است) ، فرنی، شوربای گشنیز و اسفناج، سوپ شلغم و سوپ جو است.