وی با بیان اینکه دانشگاهیان گیلان خدمات چشمگیری را در بین جریانهای دانشجویی تقدیم انقلاب کردهاند، گفت: این فرصت بینظیر در دانشگاه گیلان باید پاس داشته شود.
کلانتری با اشاره به اینکه دانشجویان میتوانند خواستهها و مطالبات خود را در دانشگاه از طریق تشکلها بیان کنند، افزود: به میزانی که ما به این تشکلها کمک کنیم به مدنیت در دانشگاه کمک کرده و از هنجارشکنیها و برخوردهای نامناسبی که در این ایام در دانشگاه دیده شد و برخوردهای هیجانی را از دانشگاه دور کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه تشکلها باید خود را احیاء کنند که این امر به تمهید زیرساختها نیازمند است، گفت: با مدارا، تساهل و تسامح باید با تشکلها مراوده صورت گیرد و خود تشکلها نیز تغییراتی را متناسب با تحولات جامعه در درون خود تمهید کنند و این مطالبات را جهت بدهند، کار تشکل بیان مطالبه نیست، تشکل در طراز هدایتگر، مطالبه را پالایش و جهتدهی کرده و اعتلا میبخشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کار تشکلهای دانشجویی را هم راستا کردن مطالبات با افق توسعه کشور برشمرد و افزود: برای اینکه زبان گویای مطالبات آشفته و نپخته جریانات دانشگاه باشیم نباید اصالت دانشگاهی خود را از دست بدهیم، متأسفانه در این ایام مطالباتی از سوی برخی دانشگاهیها دیده شد که سنخیتی با آرمان و اهداف دانشجویی نداشت و این کار تشکلهاست که این مطالبات را جهت دهند.
کلانتری با اشاره به وجود اختلال در فرایند جامعهپذیری که اتفاق بزرگی در این ایام بود، بیان کرد: نزدیک به سه سال دانشجویان از فضای دانشگاهی دور بودند، برخی نیز دانشآموزانی که با این فضا آشنایی نداشتند و این اختلاف صدمات جبرانناپذیری به این عرصه زده است.
وی با بیان اینکه مطالبات و خواستههای دانشجویان را نباید سرکوب کرد بلکه نیازمند ساماندهی است تا معطوف به نتیجه شود، گفت: باید متناسب با این فضای جدید، زیرساختهای لازم تمهید شود که بخشی از این امر به خود وزارت علوم برمیگردد تا با تحولات عصر فضای مجازی تناسب داشته باشد و نیازمند بازسازی مجدد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه اگر مطالبات جهتدهی شود مرز آن با اغتشاش مشخص میشود، گفت: مجموعهها باید شناسنامهدار شده و امکان مطالبه و اعتراض در جهتی درخور داده شود تا مطالبات به اغتشاش و هیجانات به دور از فرهنگ دانشگاهی تبدیل نشود.
در این نشست که با حضور سرپرست دانشگاه، قائم مقام معاون فرهنگی وزارت عتف، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و تعدادی از مدیران دانشگاهی برگزار شد به بیان دغدغههایی با موضوعاتی همچون آینده شغلی دانشجویان، ارتباط دانشگاه با صنعت، امکانات صنفی رفاهی، انتخابات اتحادیههای انجمنهای علمی، مسئولیت اجتماعی دانشگاهها، بودجه فرهنگی، برگزاری تریبونهای آزاد و کرسیهای آزاد اندیشی، فرهنگ گفتگو، ازدواج، سواد رسانه ای و جنگ شناختی پرداختند.
نشست با رؤسای دانشگاه های استان، هیات رئیسه دانشگاه و معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاه های منطقه دو کشور متشکل از دانشگاه های گیلان، مازندران و گلستان از دیگر برنامه های دو روزه معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف در دانشگاه گیلان است.