دولت سیزدهم همواره بر اجرای الگوی کشت برای ارتقا جایگاه کشاورزی تاکید داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اجرای الگوی کشت همواره در دستور کار دولت سیزدهم بوده؛ این کاملاً در سخنان رئیس جمهور مشهود است. رئیس جمهور دوشنبه ۹ آبان ۱۴۰۱ در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی دو طرح مهم دولت برای ارتقای جایگاه کشاورزی و از مهمترین و محوریترین مسائل کشور است.
وی با بیان اینکه ارتقای بهرهوری در کشاورزی با همکاری موثر بخشهای علمپایه دنبال خواهد شد، گفت: ارتقای جایگاه کشاورزی در لایحه بودجه و برنامه ۵ ساله هفتم لحاظ خواهد شد.
رئیسی در دیدار اعضای کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست» مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت و جایگاه کشاورزی در توسعه و پیشرفت کشور و نیز تامین استقلال و امنیت غذایی، امکانات موجود در کشور از جمله اراضی حاصلخیز گسترده و حتی آب مورد نیاز بخش کشاورزی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با وجود کاهش نزولات آسمانی، با مدیریت صحیح منابع موجود میتوان به توسعه بیشتر بخش کشاورزی دست یافت.
رئیس جمهور اصلاح الگوی کشت را از جمله برنامههای دولت برای بهره برداری بهتر از منابع موجود دانست و بر همکاری دولت و مجلس برای اجرای کامل این طرح تاکید کرد.
رئیس جمهور توجه به اقتصاد روستا و به صرفه شدن آن را برای توسعه روستایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی ضروری دانست و افزود: دولت مردمی برای تحقق این مهم، اجرای طرح کشاورزی قراردادی را آغاز کرده است که میتواند با ارتقای شاخصهای پیشبینی پذیری و اطمینانبخشی برای کشاورزان، به رونق اقتصاد کشاورزی بیانجامد.
رئیسجمهور در ۱۹ مهر ۱۴۰۱ هم با تاکید بر لزوم مدیریت تامین، توزیع و مصرف آب در کشور، اصلاح روشهای مصرف آب و نیز اصلاح الگوی کشت را از مهمترین و محوریترین مسائل کشور دانست و گفت: همکاری و همگامی مردم برای تحقق این اهداف بسیار مهم است.
رئیسی که در دومین جلسه شورایعالی آب در دولت سیزدهم سخن میگفت، با تاکید بر اهمیت حکمرانی در مسئله آب، تعیین دقیق نیازها و اولویتبندی آنها، سیاستگذاری صحیح بر مبنای دادهها و اطلاعات جمعآوری شده، اجرای سیاستهای تعیین شده و نظارت بر حسن اجرای آنها را لازمه این حکمرانی دانست.
رئیسجمهور با تاکید بر لزوم مدیریت تامین، توزیع و مصرف آب در کشور و ابراز تاسف از هدر رفت آب به دلیل استفاده غیرمنضبط در برخی مناطق، مدیریت منابع آب و اصلاح الگوی کشت را از مهمترین و محوریترین مسائل کشور دانست و خاطرنشان کرد: همکاری و همگامی مردم برای تحقق این اهداف بسیار مهم است.
وی اصلاح الگوی کشت با ایجاد مشوقها و جذابیتها برای کشاورزان را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر عوارض کشت سنتی و فواید اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان تبیین شود، حتما از سوی آنان پذیرفته خواهد شد.
رئیسی در ادامه با بیان اهمیت کشاورزی علمپایه در اصلاح الگوی کشت، به میدان آوردن موسسات تحقیقی و پژوهشی و همچنین دانشگاههای کشاورزی را برای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آبی ضروری دانست.
در این جلسه دو سند مهم «اصلاح و ارتقای نظام حکمرانی آب» و همچنین طرح «اصلاح الگوی کشت» که از سوی وزارتخانههای نیرو و جهادکشاورزی ارائه شده بودند، به تصویب اعضا رسیدند. همچنین «تشکیل کمیته ملی اصلاح الگوی کشت» به ریاست معاون اول رئیسجمهور از دیگر مصوبات این جلسه بود.
رئیس جمهور در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ هم تاکید کرد: باید در الگوی کشت بازنگری شود تا نیاز کشور را برطرف کند. رئیسجمهور در آیین آغاز سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ طی سخنانی اظهار داشت: تولید در این عرصه، از مولفههای مهم قدرت است؛ ما ظرفیتهای بزرگی در این زمینه داریم تا به خودکفایی برسیم و امنیت غذایی را در کشور تأمین و تضمین کنیم. با اصلاح الگوی کشت نیاز کشور مرتفع میشود.
رئیس جمهور کشورمان ۲۴ مرداد امسال هم در دیدار با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بر تسریع ابلاغ و اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی تاکید کرد و مهمترین ماموریت وزارت جهاد کشاورزی را تامین امنیت غذایی پایدار دانست. وی در دیدار با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی همچنین بر تولید غذای سالم و با کیفیت و ارزان از محل تولید داخلی تاکید کرد.
رئیس جمهور در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ هم در سفر استانی به ارومیه با تاکید بر اجرای الگوی کشت گفت: همه دستگاهها و مردم باید در اجرای این طرح همکاری کنند. رئیسی با بیان اینکه آذربایجان غربی میتواند به تولیدکننده اصلی کالاهای اساسی بخش کشاورزی تبدیل شود که در این خصوص نیازمند همکاری مردم هستیم، گفت: این امر، آرزوی دست نیافتنی نیست و باید برای آن، اهتمام ویژهای داشته باشیم.
رئیس جمهور در تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۰ هم در هیئت دولت، تغییر الگوی کشت را یکی از راههای مواجهه با کمآبی دانست و گفت: باید متناسب با اقلیم و داشتههای منابع آبی برای کشت محصولات اقدام شود و آموزش مورد نیاز نیز به کشاورزان ارایه شود.