معاون نخست وزیر و وزیر تجارت قزاقستان گفت: بر اساس توافقات انجام شده میان روسای جمهور ایران و قزاقستان بنا داریم تجارت میان دو کشور را از طریق بندر شهید رجایی به سه میلیارد دلار برسانیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، سریک ژومان گارین امروز در صدر هیات بازرگانی در جریان بازدید از بندر شهید رجایی بندرعباس و پس از نشست با استاندار هرمزگان افزود: اقدامات بزرگی در بندر شهید رجایی بندرعباس به عنوان بزرگترین بندر ایران انجام میشود و با توجه به اینکه کشور قزاقستان به آبهای آزاد راهی ندارد، برای ما مهم است که از طریق کشور ایران و بندر شهید رجایی راهی برای دسترسی به آبهای آزاد و صادرات کالاهای خود پیدا کنیم.
وی گفت: هدف ما از بازدید امروز دیدن زمینی است که برای سرمایه گذاری کشور قزاقستان در بندر شهید رجایی به منظور توسعه تجارت میان دو کشور و همچنین صادرات محصولات کشور قزاقستان به کشورهایی همچون چین و هند از طریق خاک ایران در نظر گرفته شده است و همچنین ما میتوانیم از این طریق کالاهای ایرانی را به کشورهای همچون چین صادر کنیم.
معاون نخست وزیر و وزیر تجارت قزاقستان گفت: در آینده نزدیک تجارت بزرگی میان دو کشور ایران و قزاقستان خواهیم داشت و در ماه فوریه نیز نخست وزیر جمهوری قزاقستان به ایران سفر رسمی خواهد داشت.
سریک ژومان گارین شهر بندرعباس را شهری دارای هنر بالا دانست و افزود: بندرعباس در زمینه تجارت کوچک و متوسط خیلی توسعه یافته است.
بیشتر بخوانید؛ آمادگی کامل هرمزگان برای سرمایه گذاری کشورهای عضو اکو
وی گفت: از استاندار هرمزگان برای شرکت در کمیسیون مشترک در ژانویه در آستانه دعوت کردم و در ترکیب وزارت تجارت قزاقستان نیز دستور داده ام که دپارتمانی در خصوص ایران تشکیل شود و در ماه نوامبر مدیر این دپارتمان را به استان هرمزگان میفرستم.
استاندار هرمزگان هم گفت: در ادامه سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با همسایگان امروز میزبان هیاتی از کشور قزاقستان بودیم که در سه محور ترانزیت، تجارت و سرمایه گذاری جلسهای با این هیات داشتیم.
مهدی دوستی افزود: در حوزه ترانزیت مقرر شد یک قطار بصورت آزمایشی از بندر شهید رجایی بندرعباس کار صادرات و ترانزیت محصولات قزاقستان را انجام دهد.
وی گفت: در حوزه تجارت نیز به دنبال یک تجارت دو طرفه میان دو کشور ایران و قزاقستان هستیم و در این جلسه فرصتهای سرمایه گذاری استان نیز ارائه و مقرر شد لیستی از محصولات کشاورزی دو طرف تبادل شود.
دوستی افزود: با توجه به اینکه بخشی از نیازهای کشاورزی قزاقستان از طریق پاکستان تامین میشود و ما نیز بخشی از نیازهای وارداتی خود را از کشورهای دیگر از جمله آمریکای لاتین تامین میکنیم این قابلیت وجود دارد که به سرعت تجارت دو طرفهای میان دو کشور شکل بگیرد که برای این منظور مقرر شد کارگروه مشترکی میان دو کشور ایجاد شود و هفتهای یک جلسه بصورت مجازی داشته باشیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان هم گفت: بندر شهید رجایی با خطوط راه آهن و تجهیزات پیشرفته آمادگی هرگونه سرمایه گذاری و تعریف عملیات جدید را دارد.
حسین عباس نژاد افزود: پیرو بازدید امروز و مذاکرات انجام شده، در مرحله نخست به منظور توسعه روابط دو کشور آماده واگذاری زمینی در بندر شهید رجایی به کشور قزاقستان هستیم.
وی گفت: بنادر و دریانوردی هرمزگان آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای سرمایه گذاری مطلوب برای حمل و نقل و ترانزیت کالا برای کشور قزاقستان فراهم کند.
رئیس کمیته توسعه صنعتی وزارت صنعت و توسعه زیرساخت قزاقستان هم گفت: اکنون حجم مبادلات تجاری میان ایران و قزاقستان یک میلیون تن در سال است و در تلاشیم این مبادلات را به چهار میلیون تن در سال برسانیم.
ایلیاس اسپانوو افزود: اکنون کالاهای عمده مبالاتی میان دو کشور مواد غذایی از جمله غلات است که در آینده قصد داریم محصولاتی از جمله زغال سنگ و آهن برای ایران صادر کنیم.