سفیر فنلاند در دیدار با مدیر مرکز منطقهای و کنوانسیونهای بازل و استکهلم بر تبادل دانش فنی و بهرهگیری از توان و تخصص مشترک به منظور تقویت زیرساختهای همکاری زیست محیطی تاکید کرد.
پس از معرفی مرکز منطقهای و فعالیتهای ملی و بین المللی آن، ابعاد مختلف همکاریهای دوجانبه در حوزه محیط زیست از جمله مدیریت صحیح پسماندها، اقتصاد چرخشی، سیاستها و اقدامات انجام شده محیط زیستی مورد توجه و بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سفیر فنلاند با اظهار نگرانی در خصوص تحریمهای موجود، بر تبادل دانش فنی و بهرهگیری از توان و تخصص مشترک به منظور تقویت زیرساختهای همکاری زیست محیطی تاکید کرد.
طرفین توافق کردند که تبادل اطلاعات مرتبط و برنامههای مشترک خود را از طریق برگزاری جلسات ویدئوکنفرانس پیگیری کنند.
همچنین، با توجه به قابلیتها و ظرفیتهای محیط زیستی دو کشور و با بهره گیری از این توانمندیها بر افزایش توسعه همکاریهای دوجانبه زیست محیطی بین دو کشور تاکید شد.
مرکز منطقهای کنوانسیونهای بازل و استکهلم به عنوان یکی از ۱۴ مرکز منطقهای در سطح جهان وظیفه انتقال فناوریهای کارآمد و ارائه آموزشهای تخصصی در حوزه کنوانسیونهای مزبور را به عهده دارد.
کنوانسیونهای بازل و استکهلم را میتوان از مهمترین معاهدات بینالمللی در زمینه مدیریت صحیح پسماندهای خطرناک و مواد شیمیایی دانست. کنوانسیون بازل با هدف کنترل نقل و انتقالات فرامرزی پسماندهای خطرناک و سایر انواع پسماندها و ارتقای مدیریت محیط زیستی آنها تدوین و در سال ۱۳۷۱ برای کشورهای عضو لازم الاجرا شد و تاکنون ۱۸۹ کشور با تصویب قانونی آن به عضویت این کنوانسیون در آمده اند.