آقای مهندس علی محمدی، سرپرست محترم اداره توانمندسازی و ارتقای دانش تخصصی: از فعالیت های این اداره، محتواهای آموزشی که مربوط به زمینه مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و مسائل مربوط به ایمنی است؛ تولید می شود.
مجری: سلام عرض می کنم خدمت شما و وقت شما بخیر
آقای مهندس علی محمدی: بنده هم سلام عرض می کنم خدمت شما و همکاران محترمتان
مجری: در اداره شما چه اتفاقاتی می افتد؟
آقای مهندس علی محمدی: این اداره همانطور که شما اشاره کردید اداره توانمندسازی و ارتقای دانش تخصصی است. در این اداره محتواهای آموزشی که مربوط به زمینه مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و مباحث کلاً مربوط به ایمنی در این اداره تولید می شود. بحث های مربوط به تولید محتواهای مجهولی، محتواهای ویدئویی، فیلم هایی که تولید می شود، دوره های آموزشی که تعریف می شود، در این اداره انجام می شود.
مجری: توانمندسازی برای چه قشر و افرادی انجام می شود؟
آقای مهندس علی محمدی: جامعه مخاطبی که اداره ما با آن طرف حساب است، هم بحث مربوط به عرضه تخصصی ستاد مدیریت بحران شهر تهران، اعضای سازمان خومان و عموم شهروندان است. یعنی ما هم بحث های آموزش همگانی را دنبال می کنیم و هم بحث های مربوط به آموزش های تخصصی.
مجری: در عنوان شما توانمندسازی و ارتقای دانش تخصصی است ، دانش تخصصی مربوط به همکاران خودتان فقط می شود یا خیر؟
آقای مهندس علی محمدی: دانش تخصصی یک بخشی اش برمی گردد به همکاران خود ما در سازمان و همینطور آن سازمان ها و نهادهایی که دخیل هستند در امر مدیریت بحران شهر تهران و یک بخشی هم برمی گردد به عموم شهروندان تحت عنوان آموزش همگانی. ما این دوره های آموزشی را در سرای محلات شهر تهران برای مردم خوب شهر تهران برگزار می کنیم.
مجری: عناوین دوره ها را هم نام می برید؟
آقای مهندس علی محمدی: آموزش های مختلفی را داریم. اگر اجازه دهید از پویش آموزش همگانی شهر آماده شروع کنم.
مجری: پویش شهر آماده مربوط می شود به فعالیت شما؟
آقای مهندس علی محمدی: پویش آموزش همگانی شهر آماده یک دوره آموزشی هست که ما برای عموم شهروندان تهرانی طراحی کرده ایم. در این پویش آموزش همگانی شهر آماده دستگاه ها و نهادهای مختلفی که عضو مدیریت بحران شهر تهران هستند همکاری می کنند مثل جمعیت هلال احمر استان تهران سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران شبکه تهران رادیو تهران اداره کل آموزش شهروندی شهرداری تهران دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و ستاد مدیریت راهبری محلات شهر تهران و کلاً مجموعه مدیریت محله همکاران ما هستند در این پویش آموزش همگانی شهر آماده.
مجری: در این پویش همگانی چه اتفاقاتی می افتد؟
آقای مهندس علی محمدی: پویش آموزشی همگانی شهر آماده پویشی است که در آن دوره های مربوط به کمک های اولیه، اطفاء حریق، آموزش های مربوط به آمادگی در برابر مخاطرات، در این پویش آموزش داده می شود. جامعه مخاطبی که ما در این پویش داریم در سه رده سنی کودکان، جوانان و نوجوانان و بزرگسالان تقسیم بندی کرده ایم. از هول و حوش 8 سال تا 12 سال جامعه مخاطب اول ما است. در دانش آموزان مقطع ابتدایی هستند. 13 تا 18 سال جامعه مخاطب مقطع متوسطه اول و دوم هستند و 19 سال و بیشتر می شوند جامعه مخاطب بزرگسال که این سه آموزشی که عرض کردم یعنی آموزش های مربوط به کمک های اولیه ایمنی و اطفای حریق و آمادگی در برابر مخاطرات را در هر کدام از این رده های سنی ما آموزش می دهیم منتها با توجه به اینکه جامعه مخاطب ما چه سطحی دارد آموزش ها را رده بندی کرده ایم. بعنوان مثال در رده اول که مربوط به دانش آموزان مقطع ابتدایی است، در بخش آمادگی در برابر مخاطرات هم در رابطه با سیل صحبت می شود و هم در رابطه با زلزله صحبت می شود و هم در رابطه با آتش سوزی هایی که ممکن است اتفاق بیفتد، آموزش های پایه و مقدماتی را برای دانش آموزان آموزش می دهیم. بعنوان مثال موقع هایی که زلزله ای اتفاق می افتد به دانش آموزان می گوییم که زمان زلزله خیلی کوتاه است و بهتر است در آن لحظات پناه بگیریم. مربی ها سر کلاس درس حضور پیدا می کنند و روش پناه گیری صحیح زیر همان میز و نیمکتی که دارند با آنها مرور می کنند در رابطه با تخلیه هم اضطراری توضیحات اولیه را می دهند و اینکه با آرامش می شود ساختمان را ترک کرد و نیازی به دویدن ندارد چون دویدن باعث می شود احیاناً صدمه یا آسیبی ببینند. این سطح مقدماتی است که در مقطع ابتدایی آموزش می دهیم. در مقاطع بالاتر و بزرگسال آموزش ها را پیشرفته تر می کنیم. در بحث مربوط به کمک های اولیه در مقطع بزرگسال 19 سال و بیشتر در رابطه با شکستگی هایی که ممکن است اتفاق بیفتد و نحوه مقابله با مصدوم نحوه تریاژبندی مصدومان نحوه حمل مصدوم، در رابطه با سوختگی ها، پانسمان و دوره های آموزشی دیگر، در رابطه با اطفای حریق ما دوره آموزشی عملی اطفای حریق هم داریم که به صورت عملی هر کسی کپسول را یکبار دست خودش بگیرد و بتواند اطفای حریق را انجام دهد.
مجری: تجهیز آن با شما است خانه ها و ادارات و اینها..
آقای مهندس علی محمدی: تجهیز آن کار مشترکی است بین دستگاه های مختلف
مجری: شما آموزش استفاده از آن دستگاه های اطفای حریق را می دهید.
آقای مهندس علی محمدی: بله
مجری: اگر مردم بخواهند در جریان قرار بگیرند از این آموزش ها استفاده کنند از چه طریق می توانند اقدام کنند؟
آقای مهندس علی محمدی: دو روش ما درنظر گرفته ایم که شهروندان خوب تهرانی بتوانند در این پویش شرکت کنند روش اول به صورت مجازی است می توانند مراجعه کنند به سایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به نشانی tdmmo.ir و در قسمت پویش آموزش همگانی شهر آماده فرم هایی تعبیه شده اطلاعات اولیه را به ما می دهند نام، نام خانوادگی و شماره همراه شان. دوستان من از ستاد مدیریت بحران منطقه محل سکونت شان با توجه به آدرسی که در فرم ثبت کرده اند با آنها تماس می گیرند و دوره های آموزشی را برایشان برگزار می کنند. روش دوم مراجعه حضوری است می توانند به سرای محلات شهر تهران مراجعه کنند به خانه های دوام و ایمنی و آنجا ابراز تمایل کنند که می خواهند در این دوره های آموزشی شرکت کنند و ما دوره های آموزشی را در سرای محله محل سکونت این دوستان برگزار می کنیم.
مجری: ممنون