زیره یکی از ادویههای معطر است که به دو صورت زیره سبز و زیره سیاه در طبیعت است و فوائد بیشماری دارد.
علاوه بر این، استفاده از زیره نقش موثری در تقویت معده و رودهها و کبد ایفا میکند.
برای استفاده از زیره به منظور قطع آبریزش دهان، باید زیره با نمک جویده و خورده شود، حتی ساییدن زیره همراه با سرکه و بوییدن یا فتلیه کردن آن در بینی، خونریزی بینی را قطع میکند.
اگر زیره در سرکه خیس، در آفتاب خشک و کوبیده شود، ویار خاک خوردن را در زنان باردار از بین میبرد.
گرداندن جوشانده زیره و آویشن در دهان، نقش موثری در تسکین دنداندرد دارد.
مصرف زیره برای افراد سردمزاج و سالمندان نیز مفید است، اما زیادهروی در مصرف عرق زیره باعث لاغری میشود. اگر زیره را با دارچین و شوید و سایر ادویهها به گوشت اضافه و پخته شود، غذایی لطیف و سریعالهضم و ملین و بدون نفخ بدست میآید.