علی محمدی افزود: در استان سالانه ۲۷ میلیون متر مکعب کسری مخزن در منابع آب زیرزمینی داریم، زیرا آب کشاورزی استان از منابع زیر زمینی تامین میشود.
علی محمدی افزود: سالانه به طور متوسط یک متر اُفت آب زیرزمینی در استان داریم که در بعضی دشتها به افزون بر ۳ متر هم میرسد.
وی اضافه کرد: مجموع حجم ذخیره آب در پشت سدها نیز هم اکنون ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر کافی نیست، اما با بارندگیها در سال آبی جاری میزان ذخیره آب بهتر میشود و مشکلات تا حد زیادی برطرف میشود.
محمدی گفت: برای مقابله با مشکلات کم آبی و منابع آبی زیرزمینی قوانینی، چون جلوگیری از براشتهای غیر مجاز با نصب کنتور و مدیریت چاههای کشاورزی، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، و پرو مسدود کردن چاههای غیر مجاز تعیین شده است.
وی افزود: در صورت بی توجهی به این موارد دشتها فرونشست کرده و تبدیل به فروچاله و در نهایت تبدیل به دشتهای بی آب میشوند.
محمدی گفت: در این شرایط اگر بارندگی اتفاق بیفتد ذخیره سازی و تغذیه آب در این دشتها اتفاق نخواهد افتاد که هم اکنون نیز در دو دشت استان این پدیده رخ داده است که هشداری است برای اینکه آبهای زیرزمینی را جدی بگیریم.
وی افزود: نتیجه این اتفاق کسری مخزن و افت سطح آب زیرزمینی و خشکسالی در بخش کشاورزی، مهاجرت در روستاها و تهدید امنیت غذایی است.