رئیس سازمان در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانه ملی با پیشنهاد طرحهای عملیاتی برای گسترش و تعمیق شناخت متقابل ملتهای ایران و پاکستان از یکدیگر، بر آمادگی صداوسیما برای تقویت و سامانمندسازی روابط رسانهای و فرهنگی دو کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، وحید جلیلی در ملاقات خانم عنبرین گلشاهد، رایزن مطبوعاتی، فرهنگی، آموزشی و گردشگری سفارت پاکستان در ایران که امروز در ساختمان شیشهای برگزار شد، گفت: در دوره تحولی رسانه ملی، توسعه روابط فرهنگی با کشورهای اسلامی، به ویژه همسایگان را در اولویت قرار دادهایم.
وی با اشاره به اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی مبنی بر تلاش همه جانبه برای وحدت فرهنگی کشورهای اسلامی افزود : با وجود همدلی و نزدیکی قلبی دو ملت ایران و پاکستان و اشتراکات فراوان میراث فرهنگی دو کشور، روابط فرهنگی دو ملت در سطح شایستهای نیست، ادامه داد: رسانههای دو کشور باید این عقبماندگی در روابط فرهنگی ایران و پاکستان را با شتاب مناسبی جبران کنند.
قائم مقام فرهنگی رسانه ملی همچنین بر سابقه زبان فارسی در پاکستان به عنوان یکی دیگر از زمینههای علاقه مندی به گسترش روابط فرهنگی با این کشور یاد کرد و گفت: متاسفانه جامعه ایرانی شناخت مناسبی از فضای رسانهای و هنری در پاکستان ندارد و این وضع متقابلا در پاکستان هم دیده میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تعریف طرحهای عملیاتی با هدف ارتقای همکاریهای رسانهای و فرهنگی میان ایران و پاکستان گفت: برای نمونه، در گام اول، آمادگی داریم از ظرفیت هفتهنامه «سروش» و روزنامه «جام جم» برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای فرهنگی و هنری پاکستان به جامعه فرهنگی و هنری و نخبگانی استفاده کنیم.
جلیلی با اشاره به برخی نامآوران فرهنگی و اندیشهای در پاکستان از جمله پروفسور عبدالسلام، افزود: ما علاقه مند به معرفی دانشمندان و اندیشمندان مسلمان در حوزههای مختلف هستیم و آمادگی داریم در گام نخست، چهرههای برتر اندیشه ای و فرهنگی پاکستان را از طریق برنامههای مختلف در شبکههای رسانه ملی به جامعه ایران معرفی کنیم.
قائم مقام فرهنگی رسانه ملی همچنین از همافزایی فرهنگی در موضوع حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی به عنوان سرفصل دیگری برای همکاریهای رسانهای دو طرف یاد کرد و گفت: با توجه به سابقه خوب پاکستان در موضوع حمایت از فلسطین، آمادگی همکاری کامل در این حوزه را داریم و همچنین میتوانیم آثار پاکستانی در این حوزه را زبانگردانی کنیم یا تولید مشترک داشته باشیم.
وی همچنین از پوشش رسانهای فعالیتهای فرهنگی که سفارت پاکستان در ایران داشته باشد، به عنوان یکی دیگر از زمینههای همکاری رسانهای یاد و اعلام کرد آقای غلامرضایی، مدیرکل تامین و رسانه بینالملل معاونت سیما از سوی رسانه ملی عهدهدار مسئولیت پیگیری و به نتیجه رساندن طرحهای عملیاتی پیشنهادی در این ملاقات خواهد بود.
غلامرضایی هم پیشنهاد داد در گام اول همکاریهای رسانهای، هفته مستند تلویزیونی برای معرفی هر چه بهتر دو کشور در قالب مبادله بهترین آثار تلویزیونی برگزار شود.
خانم گلشاهد هم در این ملاقات با تصدیق ضرورت ارتقای روابط رسانهای و فرهنگی میان دو کشور، تاکید کرد اشتراکات فرهنگی میان دو کشور بسیار است، اما مورد غفلت واقع شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با طرحهای عملیاتی پیشنهادی، گام خوبی در ارتقای روابط دو کشور برداشته شود.