باید پیامدهای منفی کاهش جمعیت در زندگی خانوادهها ،اثرات منفی سالمندی و پیری جمعیت در سال های آینده تبیین و اقدامات لازم برای فرهنگسازی و اصلاح نگرش مردم نسبت فرزندآوری انجام شود.
وی افزود: آموزش و پرورش یکی از مهمترین نهادهایی است که در این زمینه باید نقش آفرینی و از دوره متوسطه این امر مهم را در مدارس نهادینه کند.
ابراهیمی اظهار کرد: ما با یک تهدید ملی در این راستا مواجه بوده و نیازمند یک برنامه ریزی دقیق برای برون رفت از این مشکل هستیم.
وی ادامه داد: سبک زندگی شهروندان رو به تغییر است و باید در این زمینه اقدامات جدی با هدف تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری انجام شود.
معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: امروز تنها مسایل اقتصادی و سطح رفاه جامعه دلیلی برای داشتن تک فرزندی نیست چون مطابق آمارها خانوادههای مرفه تمایلی به فرزندآوری ندارند و اغلب یک فرزند دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به پیامدهای منفی کاهش جمعیت در زندگی خانوادهها و اثرات منفی سالمندی و پیری جمعیت طی سال های آینده، باید اقدامات لازم برای فرهنگسازی و اصلاح نگرش مردم نسبت فرزندآوری صورت گیرد.
وی همچنین به نقش رسانه در ترویج فرزند آوری اشاره و عنوان کرد: رسانه ملی نقش بسیار مهمی در زمینه ترویج فرهنگ فرزند آوری و جوانی جمعیت دارد که میتوان با تولید برنامه های مدون به این هدف دست یافت.
آقای خوش دلی، قائم مقام مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی نیز در این جلسه از برنامه ریزی و تولید برنامه های خانواده محور در رادیو و تلویزیون با هدف ترویج جوانی جمعیت خبر داد و گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری برنامه های متعددی با حضور کارشناسان مربوطه در این خصوص تهیه شده و با توجه به اهمیت این موضوع و نقش مهم رسانه تهیه برنامه در این زمینه همچنان ادامه دارد.
پروین محمد پور، مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: سه هزار نفر در سامانه تصمیم (مشاوره خانواده) ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۴۶ مورد منتج به سازش شده است.
وی افزود: سال گذشته پنج هزار و ۲۳۶ نفر در این سامانه ثبت نام کرده بودند که ۴۳۵ مورد آن منجر به سازش شد.
محمدپور ادامه داد: نسبت به ۶ ماهه نخست سال قبل ثبت نام و میزان مراجعه به سامانه تصمیم جهت اخذ مشاوره افزایش یافته است.
در این جلسه مدیران برخی دیگر از دستگاههای عضو ستاد جوانی جمعیت گزارش اقدامات انجام شده خود را ارائه کردند.