سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان : ترویج و تبیین وظایف سازمان پدافند غیرعامل برای حفاظت از تمامیت ارضی کشور ضروری است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، فرشاد اسکندری نیا در نشست با تحریریه خبر خوزستان ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل با شعار «برای مردم؛ پدافند دانش بنیان، حفاظت از زیرساختها، تداوم کارکردها» گفت: این برنامهها با رویکرد تبیینی و ترویجی در استان در حال برگزاری است.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان افزود: ۲۰۷ برنامه شامل همایش، رزمایش، کارگاههای آموزشی، دورههای تخصصی و نمایشگاه برای ترویج و تبیین مفهوم پدافند غیرعامل در استان در نظر گرفته شده و امسال به ارتقاء کیفی این برنامهها توجه شده است.
وی با اشاره به اهداف سازمان پدافند غیرعامل با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: ابلاغ دستورالعملهای سازمان پدافند غیرعامل به دستگاهها و ادارات اجرایی، نواختن زنگ پدافند غیر عامل، تبلیغات شهری و محیطی، استفاده از ظرفیت صدا و سیما، رسانهها و فضای مجازی، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران، انجام مانورهای مختلف برای سنجش آمادگی دستگاهها و رفع نواقص احتمالی همچنین استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی از جمله برنامههای هفته پدافند غیرعامل در استان خوزستان است.
اسکندری نیا وظیفه اصلی سازمان پدافند غیرعامل را حفظ سرمایههای مادی و معنوی کشور در برابر تهدیدات و آمادگی برای مقابله با حوادث عنوان کرد و افزود: با توجه به تاریخ، آموزههای دینی و روایات، مفاهیم پدافند غیرعامل به عنوان دفاع بدون تسلیحات و تجهیزات در برابر دشمنان حوادث، بلایا و بیماریها مورد توجه بشر بوده است.
وی با اشاره به تشکیل سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۸۲ به دستور مقام معظم رهبری به عنوان زیر مجموعه ستاد کل نیروهای مسلح گفت: این مجموعه در استانداریها موظف به تشکیل شورا با ۱۶ عضو اصلی و ۱۱ کارگروه است که قرارگاههایی برای حفاظت از جان مردم، زیرساختها، تامین نیازها در مواقع بحران و مقابله با حملات سایبری در فضای مجازی هستند.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان افزود: وظایف سازمان پدافند غیر عامل در قانون اساسی، سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران و سند ملی آمایش سرزمینی کشور که از اسناد بالادستی دستگاههای اجرایی است تشریح شده است.
وی گفت: سازمان پدافند غیرعامل با تشکیل ۸ قرارگاه در حوزههای شیمیایی، زیستی، سایبری، اقتصادی، کالبدی و فنی ومهندسی، پرتویی، عمومی و مردم محور، علاوه بر فرهنگ سازی برای حفظ امنیت مردم و کشور، حفاظت از تمامیت ارضی در برابر دشمنان، حوادث، بیماریها و تهدیدات تلاش میکند.
اسکندری نیا با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل یک مفهوم عقلانیست و همه دستگاههای اجرایی موظف به رعایت الزامات آن هستند گفت: اگر عدم رعایت الزامات به منافع و امنیت ملی ضرر وارد کند، متخلفان به دستگاه قضایی معرفی و اقدامات قانونی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت آگاهی بخشی به کودکان و نوجوانان در زمینهی پدافند غیرعامل افزود: برای ترویج و تبیین مفاهیم پدافند غیرعامل برنامههایی در قالب مسابقات فرهنگی و جشنوارهها، نمایشگاههای خطاطی، نقاشی، انشا و خاطره نویسی در سطح مدارس استان در دست اجرا قرار دارد.
اسکندری نیا همچنین با اشاره به ضرورت آگاهی بخشی به مردم در خصوص جریانات اخیر کشور گفت: تهدید فضای مجازی به صورت مستمر برای شهروندان وجود دارد که برای مقابله با آن با کمک دانش بنیانها نرم افزارهای داخلی، جزوه و کتابهای های آموزشی طراحی و توزیع شده است.
وی با اشاره به تعدد حملات سایبری به زیرساختهای کشور افزود: به تازگی سعی شد از فناوریهای جدید کنترلی با استفاده از دانش بنیانهای داخلی در شرکتهای نفت و گاز، برق، آب، کشاورزی و بخشهای مختلف برای تولید بدون وقفه استفاده شود، ولی با توجه به تنوع تهدیدات سایبری نیاز به ارتقاء بیشتر این سامانهها وجود دارد.
سرپرست اداره کل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان افزود: با توجه به ضرورت ترویج فرهنگ پدافند غیرعامل پیشنهاد تعیین ۴ درصد از بودجههای درآمدی و املاک تملیکی دستگاهها به پدافند غیر عامل در بودجه سال جدید مطرح شده است و در حال حاضر یک درصد از این بودجهها برای این حوزه لازم الاجرا است.
وی با بیان اینکه دشمن در برابر پیشرفتهای کشور در زمینههای دفاعی، تجهیزاتی و تسلیحاتی ناتوان است گفت: آنها همه توان خود را برای جنگ نرم علیه وحدت ایران اسلامی به کار گرفته اند که برای مقابله با این تهدیدات گسترش هوشمندانه پدافند غیرعامل در مراکز مهم و حیاتی کشور تاکید شده است.
هشتم آبان ماه، سالروز فرمان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) برای تشکیل کمیته دائمی پدافند غیرعامل است. این روز در تقویم رسمی کشور نیز با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بنام روز پدافند غیرعامل نام گذاری شده است.