معاون حقوقی قوه قضاییه: با اصلاح قانون ۴۰۰ عنوان مجرمانه از جمله مجازات نقدی یا تحمل حبس کمتر از یکسال حذف میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین نورالله قدرتی در سفر به خوزستان و با حضور در جمع اعضای شورای قضایی این استان یکی از سیاستهای عمده قوه قضاییه را کاهش جمعیت کیفری عنوان کرد و گفت: در سیاستهای کلی مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری نیز این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است.
وی به وجود ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان مجرمانه در کشور اشاره کرد و افزود: با اصلاح قانون، ۴۰۰ عنوان آن از جمله مواردی که مجازات نقدی یا تحمل حبس کمتر از یکسال برای آن در نظر گرفته شده، تخلف انگاری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین قدرتی میگوید: به طور مثال پس از تصویب قانون جدید، مواردی همچون؛ اعسار، رانندگی منجر به جرح، بسیاری از پروندههای مربوط به ثبت اسناد و املاک، دیگر جرم نیست و از ورود پروندههای متعدد در دادگستریها پیشگیری میشود.
معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به هماهنگیها میان قوه قضاییه و مجلس، ادامه داد: با اشرافی که قوه قضاییه بر مشکلات دارد و اقداتی که در یکسال اخیر صورت گرفته، امیدواریم با تصویب لایحه قضازدایی شاهد اتفاقهای خوبی در استان باشیم.
این مقام قضایی از اعضای شورای قضایی خواست تا پیشنهادها و راهکارهای خود را در خصوص سایر عناوین مجرمانهای مدنظر دارند، به آن معاونت ارائه کنند.
وی همچنین بر کاهش اطاله دادرسی همراه با دقت و اتقان آراء، تکریم ارباب رجوع و سرکشی به زندانها و حل مشکلات مددجویان تاکید کرد.
علی دهقانی، رئیس کل دادگستری خوزستان در این نشست از کاهش ۱۹ درصدی موجودی پروندههای استان خبر داد و گفت: در این مدت بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی ملی استان به بیتالمال اعاده شد.
وی میگوید: باهدف پیشگیری از وقوع جرائم، شیوهنامهای با اولویت بندی جرائم هر شهرستان و راهکارهای کاهش آنها تدوین و به روسا و دادستانها ابلاغ شده است.
به گفته دهقانی؛ نگاه تخصصی به قوانین و رفع ابهام از قوانین آیین دادرسی و قوانین مدنی کار بزرگی است.
این مقام قضایی به کارهای انجام شده در خوزستان به منظور قضازدایی اشاره کرد و ادامه داد: با تعامل با پلیس در سطح استان، الزام به فک پلاک از هفته آینده با دستور انجام میشود که با این شیوه از ورود سالانه ۱۷ هزار پرونده به دستگاه قضایی پیشگیری خواهد شد.