مزار قطبالدینحیدر در تربت حیدریه مرمت اضطراری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تربت حیدریه
علی محمدی افزود: تزئینات نقاشی ممتاز مزار قطبالدینحیدر که مربوط به دوران صفویه است، از شاهکارهای هنری مجموعه قطب الدین حیدر بوده که پوشش زیرین سقف مزار و دیوارهای داخلی این بنا را با نقوش هندسی زینت داده است.
وی گفت: از دیگر تزئینات معماری مجموعه قطبالدینحیدر، میتوان به تزئینات گچبری، آجرکاری، کاشیکاری و وجود کتیبههای سنگی اشاره کرد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تربت حیدریه افزود: همچنین درب چوبی مزار دارای منبت کاریهای ارزشمند است که اهمیت این بنای ارزشمند را نشان میدهد و در کنار ویژگیهای معماری اسلامی، معماری اصیل ایرانی نیز در این بنا استفاده شده است.
محمدی گفت: متاسفانه در دورانهای بعدی، اندودهای گچ بر روی تزئینات بدنه کشیده و باعث از بین رفتن بخشی از تزئینات شد، اما در سالیان اخیر با همت ادارهکل میراثفرهنگی، بخشی از این تزئینات خواناسازی و تثبیت شد و ادامه آن در دست اقدام است.
مجموعه فرهنگی تاریخی قطبالدینحیدر شامل مزار قطبالدینحیدر، مسجد جامع قدیم تربت، چلهخانه و رباط طبسی در سال ۱۳۱۰ به شماره ۱۷۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و معماری ابنیه این مجموعه بزرگ، مربوط به دورانهای ایلخانی، تیموری، صفویه و قاجاریه است.