مرتضی اصغری مدیرکل امور بین الملل معاونت برون مرزی با «واسیلی پوشکف» قائم مقام خبرگزاری بین المللی «اسپوتنیک» روسیه دیدار و توافقنامه دو جانبه امضا کرد.
اصغری گفت: صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران متشکل از 80 شبکه استانی، 55 شبکه رادیویی شهری و استانی و ملی، 9 شبکه برون مرزی و 32 شبکه رادیویی برون مرزی است.
وی افزود: یکی از این رادیوها به زبان روسی برنامه سازی و پخش دارد و طبق توافق نامه ای که در یکی از سفرهای آقای«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به ایران، مقرر شد که این رادیو نیز به تلویزیونی روسی تغییر کاربری دهد.
اصغری بیان کرد: با توجه به سیاست های جمهوری اسلامی ایران در خصوص بسط و گسترش همکاری با کشورهای همجوار و دوست و نیز عقد قرارداد 25 ساله همکاریهای تجاری با روسیه، سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا همکاری رسانه ای را نیز همانند سایر همکاریهای سیاسی، اقتصادی و تجاری با این قبیل کشورها گسترش دهد ازاین رو همکاریهای رسانه ای رسمی در حال انجام شدن است که خبرگزاریهایی مثل «راشا تودی»، «اسپوتنیک» و «زوزدا» در این فهرست قرار دارند.
مدیر کل امور بین الملل معانت برون مرزی افزود: رسانههای روسی زبان در عرصه بین الملل صاحب نفوذ هستند و ایران نیز اشتراکات فرهنگی و دینی فراوانی با قومیت ها و مردم ساکن در آن سامان دارد و این همکاری و هم افزایی می تواند کمک بسیار خوبی برای رشد رسانه ای دو کشور و ایجاد بلوک رسانه ای مشترک کند.
اصغری در بخشی دیگر به تروریسم رسانه ای غرب اشاره کرد و افزود: هر دو کشور ایران و روسیه از تروریسم رسانه ای غرب لطمات جبران ناپذیری دیده اند و این همکاری و تعامل می تواند مشکلات پیش رو را کاهش دهد.
اصغری افزود: خبرگزاری «اسپوتنیک» تجارب خوبی در زمینه برخورد با هجمههای رسانه ای غرب دارد و امیدوارم با برگزاری کارگاههای آموزشی که در ضمن توافق نامه گنجانده شده است از این تجارب استفاده کنیم.
اصغری افزود: امیدوارم با توجه به امضای این توافق نامه از این پس اسپوتنیک هم به حساسیت های خبری جمهوری اسلامی ایران بیشتر واقف شود و آن را رعایت کند.
«واسیلی پوشکف» قائم مقام خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز گفت: بسیار سپاسگزارم که به واسطه تلاش های موثر آقای اصغری و همکاران زمینه مسافرت اینجانب و هیات همراه به ایران فراهم شد و این یکی از آرزوهای دیرینه من و گروهم بود که به ایران مسافرت کنیم و از نزدیک این کشور زیبا و دوست داشتنی را ببینیم.
پوشکف افزود: متاسفانه سیاست گذشته خبرگزاری تمرکز بر اخبار اروپا و آمریکا بود و این سیاست اشتباه مسبب لطماتی برای خبرگزاری شد، اما امروز تلاش می کنیم با اصلاح این دیدگاه نگاهی دقیق به حوزههای دیگر جغرافیایی داشته باشیم و قطعا کشور پهناور و مدرن ایران با فرهنگ بالا در دستور کار رسانه ای ما قرار دارد.
قائم مقام خبرگزاری اسپوتنیک افزود: با سابقه همکاری رسانه ای نزدیک به 8 ساله با جمهوری اسلامی ایران متوجه تغییرات و پیشرفت های گسترده ای در حوزه رسانههای مجازی و غیر مجازی در ایران شده ام و این اشتیاق ما را برای گسترش همکاریهای رسانه ای بیشتر میکند.
پوشکف ادامه داد: برای ایجاد همکاریهای رسانه ای نزدیک نیازمند ایجاد دفتری بزرگ و مجهز در تهران، همانند آنچه که در کشور چین و شهر پکن انجام داده ایم هستیم و البته بهره گیری از نیروهای زبده ایرانی، تا ضریب اشتباهات مان کاهش یافته و همکاریها فشرده تر شود.
پوشکف افزود: اگر نگاهی به تارنمای خبرگزاری اسپوتنیک داشته باشیم میبینیم صفحه ای مربوط به همکاریهای مشترک جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین ایجاد کرده ایم که حاوی مطالب مفیدی است و در صدد تقویت این گونه از خبررسانیها هستیم.
سیدمرتضی اصغری در پایان این دیدار افزود: ما آمادگی کامل جهت اجرایی کردن مفاد توافق نامه را به شکل عملی داریم و امیدواریم که این اتفاق زمینه ساز گسترش همکاریهای رسانه ای و موفقیت های بیشتر رسانه ای دوجانبه شود.