بیش از ۱۴۰ هزار تن خرما از سطح نخلستانهای مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان برداشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در این استان برداشت خرما که از تیرماه در سیستان و بلوچستان با ارقام زودرس کتومی، نگال و آشوبه شروع شده است ، در اواخر آبان با ارقام دیررس مایکلی و هلیله به پایان میرسد.
امان الله طوقی افزود: خرمای مضافتی با سطح زیر کشت ۲۸ هزار و ۴۰۰ هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بیشترین نخلستانهای سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۴۱ درصد سطح محصولات باغی استان به کشت خرما اختصاص دارد گفت: از ۶۲ هزار و ۹۱۴ هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان ۴۹هزار و ۷۱۸ هکتار بارور است .
وی با بیان اینکه در سال بیش از ۲۸۷ هزار تن انواع خرما در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود افزود: امسال به دلیل خسارت ناشی از سیلاب مونسون هزار و ۴۰۰ تن خرما خراب شد.
وی گفت: بیشترین نخلستانهای سیستان و بلوچستان در شهرستانهای سراوان، ایرانشهر، نیکشهر و سیب و سوران واقع شده است.
طوقی تاکید کرد: کشت خرما در استان زمینه اشتغال بیشاز ۴۰ هزار نفر را فراهم کرده است و خرمای تولید شده سیستان و بلوچستان علاوهبر استانهای داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپایی و روسیه صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید میشود.