معاون سیمای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تقدیر از دست اندرکاران و فعالان طرح بزرگ قرآنی 1447 تأکید کرد: اهتمام به آموزه های قرآن کریم و معارف اهل بیت (ع) در همه شبکه های سازمان مورد توجه جدی است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر آقای دارابی در مراسم اختتامیه طرح بزرگ قرآنی 1447 گفت: در چند سال اخیر تحولات خوبی در برنامه های معارفی سیما ایجاد شده است و رسانه ملی مفتخر است در بیش از 160 شبکه رادیویی و تلویزیونی در قلمرو جغرافیای محلی، ملی و فراملی به 40 زبان زنده دنیا برنامه تولید و پخش می کند.
وی افزود: اینکه می بینیم نظام سلطه دائم تلاش می کند از پخش برنامه های رسانه ای جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کند ، دلیلی ندارد جز اینکه پیام این رسانه مبتنی بر حقانیت است و به همین خاطر ائتلاف جهانی بنگاه های سخن پراکنی
و امپراتورهای رسانه ای در برابر آن کارشکنی می کند.
دارابی گفت: این ائتلاف در برابر ایمان و اعتقاد بشریت به ویژه مسلمانان قرار دارد و کشورهایی که به دروغ از دموکراسی و آزادی حرف می زنند در همه کشورهای اسلامی مشغول تجاوز و مداخله هستند.
وی افزود: خوشبختانه رسانه ملی اهتمام به قرآن را در همه برنامه های تولیدی قرار داده و توجه به معارف دینی و اسلامی در صدر برنامه های رسانه ملی است و معاونت سیما گفتمان اصلی خود را بر اساس گفتمان قرآن کریم و عترت و نظام امامت و ولایت طراحی و تدوین کرده است و در سال های اخیر گسترش کمی و کیفی زیادی در این عرصه داریم.
معاون سیما گفت: در سال گذشته بیش از شش هزار ساعت برنامه در قالب بیش از 130 برنامه پخش شده که 30 درصد بیشتر از عملکرد سال پیش از آن بوده و امسال نیز افزایش کمی و کیفی پیش بینی شده است.
دارابی افزود : اگرچه برنامه های معارفی و قرآنی سیما مختص شبکه قرآن و معارف نیست اما این شبکه 24 ساعته برنامه های متنوعی را پخش می کند.
وی گفت: امروز همه شبکه های سیما با بهره گیری از بهترین نخبگان و صاحبنظران برجسته تلاش می کند در برنامه ها ، توجه به معارف قرآنی و اهل بیت (ع) را در دستور کار قرار دهد و ترویج معارف دینی و قرآنی همواره مد نظر است.
دارابی افزود: در سریال هایی نیز که جزو پر بیننده ترین و پر مخاطب ترین برنامه ها محسوب می شود ، پیام های قرآنی و معارف اهل بیت در آنها مورد توجه است.
وی گفت: در ساعات مختلف شبانه روز در شبکه های مختلف و برای اقشار مختلف برنامه های متنوع دینی و قرآنی پخش می شود و در ماه مبارک رمضان امسال طرح اذان صبح تا اذان مغرب اجرا و شبکه مجازی تلاوت قرآن در سیما راه اندازی شد و هدف ما گسترش فرهنگ تلاوت قرآن و جمع خوانی قرآن کریم است.
معاون سیما افزود: توجه به برنامه های قرآنی و معرفی چهره های جدید به گسترش فرهنگ قرآنی کمک کرده است و این روند را به فرهنگ تبدیل می کنیم.
دارابی گفت: با کمال افتخار چند کار بزرگ در حوزه فیلم و سریال از جمله سریال حضرت موسی (ع) و حضرت ابراهیم (ع) در دستور کار است که با استفاده از قصص و معارف قرآنی تهیه می شود و سریال های فاخر دیگری همچون حضرت ابوطالب (ع) و سلمان فارسی و حضرت نرجس خاتون (س) هم در برنامه قرار دارد.
وی افزود: ساخت سریال کربلایی کاظم (حافظ قرآن کریم که سواد خواندن و نوشتن نداشت ) هم مد نظر است.
دارابی گفت: فقط در شبکه قرآن و معارف دینی در دو سال اخیر 30 فیلم تلویزیونی و در شبکه های سیما بیش از 100 فیلم تلویزیونی با رویکرد گسترش معارف قرآنی و اهل بیت تهیه و پخش شده است.
وی پیشنهاد کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی کشور که مناسبت هایی را در طول سال با نام گذاری روزها ساماندهی می کند یک روز را هم به نام حفاظ و قراء قرآن کریم نام گذاری کند تا از چهره های برجسته و زحمتکشان این حوزه قدردانی شود.
معاون سیمای رسانه ملی همچنین از شورای شهر تهران و شورای شهر کلان شهرها خواست در نام گذاری خیابان ها و مکان ها به منظور گسترش فرهنگ قرآنی از نام قهرمانان عرصه های قرآنی هم استفاده کنند تا در این عرصه پر افتخار هم سربلند بیرون بیاییم.
دارابی گفت: در برنامه های مختلف شبکه قرآن و معارف سیما و همچنین 20 شبکه ملی سیما توجه جدی به گسترش فرهنگ قرآنی و معارف اهل بیت داریم و راه اندازی دو شبکه دیگر هم در راه است و در صورت تأمین مالی چندین شبکه هم راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: در ادامه تلاش برای گسترش فرهنگ قرآنی و معارف اهل بیت، اهتمام به گسترش مفاهیم نهج البلاغه و همچنین صحیفه سجادیه را در دستور کار داریم.