رئیس سازمان اورژانس از استفاده از ۲۰ اتوبوس آمبولانس برای نخستین بار و ۲۲ هزار مراجعه مردمی به بیمارستانهای مرزی در مراسم اربعین امسال خبر داد.
وی افزود: ۲۰ کانتینر و کانکس مجهز به کولر به مرزها منتقل شد تا از گرمازدگی زائران در روزهایی که دمای هوا بین ۴۵ تا ۶۰ درجه آنهم در اواخر شهریور در نوسان بود، استفاده شود.
رئیس سازمان اورژانس تاکید کرد: در مراسم اربعین ۱۲۲ بیمار از طریق انتقال هوایی برای درمان به تهران منتقل شدند و در کل، ۳۶ ماموریت هوایی انجام شد.
میعادفر با بیان اینکه امسال چهار مرز به مرزهای کشور برای تردد زائران اربعین افزوده شد و مجموع مرزها به عدد ۱۰ رسید، گفت: پنج بیمارستان و ۲ درمانگاه صحرایی در مناطق مرزی راه اندازی شد و دو هزار و ۲۰۰ بیمار بستری شدند و به ۷۴۶ نفر از اتباع خارجی، خدمت رسانی شد.
وی با اشاره به معدوم سازی ۱۱ تن مواد غذایی برای جلوگیری از مسمومیت زائران اربعین، افزود: کنترل موارد مثبت وبا، آموزش بهداشتی و غذایی موکب داران، اعزام گروههای بهداشتی به مناطق مرزی، اعزام ۶۰ تکنسین پزشکی، ۹۰ کارشناس بیماریها و ۶۰ کارشناس بهداشتی به عراق، بخش دیگری از اقدامات لازم برای حفظ سلامت زائران اربعین بود.
رئیس سازمان اورژانس گفت: در مجموع سه میلیون و ۷۵۰ هزار زائر از ایران خارج و سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تا ۲۱ ماه صفر وارد ایران شدند؛ مابقی برای مراسم دهه آخر صفر در عراق ماندند و بعد از ۲۸ صفر برگشتند.
میعادفر افزود: وزیر بهداشت از مرزهای غربی و جنوب غربی دو بار بازدید کرد و برای تمهیدات مراسم اربعین نیز دو بار به کشور عراق سفر کرد.
رئیس سازمان اورژانس گفت: نخستین نشست ستاد اربعین برای مراسم اربعین ۱۴۰۲، هفته جاری در وزارت کشور برگزار شد، ستاد اربعین ۱۷ کمیته دارد که یکی از این کمیتهها، کمیته بهداشت و درمان است که خود دارای چند زیرکمیته است.