استاندار گلستان گفت : کمک به رفع نیازهای زیرساختهای انتقال خون گلستان ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان علی محمد زنگانه شامگاه چهارشنبه در نشست با مجمع خیرین انتقال خون استان با بیان اینکه از همه ظرفیتها برای رفع نیازها استفاده میشود افزود: جلب مشارکت خیرین در قالب «جمعسپاری» و راهاندازی پویش یکی از راهبردهای اصلی کمک به رفع زیر ساختهای اولویتدار انتقال خون استان است که باید به آن توجه شود.
استاندار ادامه داد: استفاده از ظرفیت شرکتهای صاحب برند، نشست با نهادهای حاکمیتی برای مشارکت گرفتن، به اشتراک گذاشتن ظرفیتها از جمله دانشگاه علوم پزشکی استان هم از دیگر راهکارهای کمک به تامین زیرساختهای مورد نیاز انتقال خون استان است.
وی با تاکید بر شناسایی و استفاده از منابع ملی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ برای جبران بخشی از عقب ماندگی زیرساختی انتقال خون استان گفت: علاوه بر این از محل اعتبارات تملک دارایی و مازاد درآمد استان نیز به این حوزه کمک خواهد شد.
زنگانه همچنین بر تهیه پیشنویس از مشکلات زیرساختی انتقال خون استان برای طرح در سفر دور دوم دولت سیزدهم تاکید کرد.
دکتر فاطمه محمدی مدیرکل انتقال خون گلستان هم گفت: علاوه بر پوشش نیاز خونی بیماران خاص، ۲۵ مرکز درمانی با سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی فعال در شهرستانهای گلستان زیر پوشش این اداره کل است.
دکتر فاطمه محمدی افزود: گلستان اگر چه جزء چهار استان برتر کشور در تولید پلاسما به شمار میرود، اما از نبود زیر ساختهای مورد نیاز از جمله سردخانه مجهز رنج میبرد.
وی گفت: در ۱۴ شهرستان گلستان متشکل از ۲۴ شهر و نزدیک به هزار روستا فقط چهار پایگاه ثابت انتقال خون در گرگان، گنبدکاووس، بندرگز و علیآبادکتول فعال است و مردم سایر نقاط برای اهدای خون مجبور به تردد به این چهار شهر هستند.
همچنین رسول گرگیج رئیس مجمع خیرین انتقال خون گلستان نیز در این نشست گفت: در زمان ۱۰ روز فعالیت اعضای جدید این مجمع، توانستهایم از هر یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان پنج میلیارد ریال برای تامین زیرساختهای موردنیاز و اولویتدار انتقال خون استان کمک بگیریم.