رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق تعاون ایران با اشاره به تولید سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور گفت: بیش از ۳ میلیون رأس دام سبک و حدود ۳۰۰ هزار رأس دام سنگین مازاد داریم که درحال برنامه ریزی برای صادرات هستیم.
مجری: بحث ما بحث گوشت قرمز است بخشی از گوشت توسط دامداران عزیز در داخل تأمین میشود و بخشی هم وارد میشود و به تبع ما صادرات گوشت هم داریم. راجع به این فرآیند توضیح بفرمایید تا برسیم به نقش عشایر در تولید گوشت.
مهمان برنامه: جناب آقای دکتر ارسلان قاسمی، رئیس محترم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق تعاون ایران: در رابطه با بحث گوشت قرمز و تأمین گوشت قرمز و نیاز کشور به گوشت قرمز ما براساس آماری که وجود دارد سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز داریم برای مصرف داخلی که تقریباً در سالجاری و سال گذشته تحقیقاً تمام آن توسط تولید داخل انجام شده است چه در زمینه دام سبک و چه دام سنگین و براساس آماری که وجود دارد بیش از ۳ میلیون رأس دام سبک و حدود ۳۰۰ هزار رأس دام سنگین را مازاد داریم که درحال برنامه ریزی برای صادرات هستند که وزارت جهاد کشاورزی دنبال این قضیه است و صادرکنندهها هم دنبال بازاریابی مناسب هستند که با توجه به دام مازادی که در کشور وجود دارد و دام مازاد هم ناشی از چند دلیل است یکی تولید است و دیگری خشکسالی و بعدی بحث کاهش مصرف گوشت قرمز به دلیل شرایط اقتصادی بوده و در مجموع ما یک مقداردام مازاد داریم و بایستی فکر صادرات باشیم که دام را هم نمیشود نگه داشت. چیزی نیست که بگوییم که فریز میکنیم و سال آینده استفاده میکنیم شرایط به گونهای است که باید این کار را انجام دهیم. بحث تأمین نهادهها برای دام مازاد هم مطلب چه تأمین نهادهها به صورت تألیف دستی چه استفاده از مراتع کشور که همه این عوامل دست در دست هم داده که این دام را صادر کنیم. اما با این وجود معنا و مفهوم این حرف این نیست که ما از مصرف داخل میکاهیم و به صادرات میپردازیم. نه نیاز بازار تأمین میشود با شرایطی که الان داریم و اینکه عرض میکنم دام مازادی است که باید فکری برای صادرات آن کنیم که چرخه اقتصادی دامپروری بتواند به حقیقت خودش ادامه دهد.
مجری: ما دام مازاد داریم. این دام مازاد میزان اش چقدر است؟
مهمان برنامه: جناب آقای دکتر ارسلان قاسمی، رئیس محترم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق تعاون ایران: ۳ میلیون رأس دام سبک و ۳۰۰ هزار رأس دام سنگین که الان باید برای آن برنامه ریزی کرد که فکری به حال این بحث انجام شود.
مجری: برای تأمین گوشت داخل ما چه درصدی از گوشت داخل برای خوراک و مصرف چه مقدار باید از دام داخل باشد و چه مقدار باید دام وارداتی باشد.
مهمان برنامه: جناب آقای دکتر ارسلان قاسمی، رئیس محترم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق تعاون ایران: در سالجاری و سال گذشته نیاز به واردات نداشتیم، چون تولید داشتیم وقتی که میگویم دام مازاد داریم معنایش این است که بازار داخل را تأمین کرده ایم بازار داخل نگرانی برای تأمین گوشت قرمز برای بازار داخل وجود ندارد.
مجری: این به واسطه چرخه اقتصادی و مراوادت بین المللی نیست که ما بتوانیم مثلاً وارداتی داشته باشیم ممکن است کیفیت دیگری مزه و طعم دیگری داشته باشد داریم میبینیم که واردات هم داریم.
مهمان برنامه: جناب آقای دکتر ارسلان قاسمی، رئیس محترم کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق تعاون ایران: واردات امسال نداشتیم، ولی مزه گوشت تولید داخل میشود گفت یک جوری رغیب است بخاطر همین است که کشورهای حاشیه خلیج فارس بخصوص کشورهای پیرامون دنبال این هستند که بتوانند دام به اینها صادر کنیم از نظر کیفیت و مزه و قیمت نسبت به بازارهای جهانی در شرایط مناسب تری را به سر میبریم.
مجری: ممنون