مفهوم توسعه پایدار و کاربست آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در کنفرانس رؤسای کتابخانههای ملی کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه شرح داده شد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما
عصمت مومنی کتابخانهها را به دلیل اهمیت فراوانی که در نشر دانش دارد، نهادی تخصصی و علمی برشمرد و اهمیت فعالیت اندیشمندان و صاحب نظران این حوزه از جمله شیالی راممریتا رانگاناتان، ریاضیدان هندی و پژوهشگر علوم کتابداری، چهره برجسته، شناخته شده و بین المللی دنیا را مهم ارزیابی کرد.
وی با تاکید بر نقش شورای برنامه ریزی در کتابخانهها گفت: تقویت این ساز و کار میتواند کتابخانههای ملی را به ارگانیسمی در حال رشد برای کسب پایداری در اطلاعات و انتشار دانش تبدیل کند.
معاون کتابخانه ملی ایران در این نشست درباره تحلیل مفهوم توسعه پایدار بر اساس قانون پنجم رانگاناتان و کاربست آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد.
در این نشست ویکی مک دونالد رئیس آینده ایفلا، لین لی سو رئیس دفتر منطقهای آسیا و اقیانوسیه ایفلا، محمد شریف باندو رئیس کتابخانه ملی اندونزی و نمایندگانی از کشورهای ایران، ویتنام، فیلیپین، سنگاپور، قطر و چین به صورت حضوری و مجازی شرکت کردند و درباره اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد و برنامههای راهبردی ایفلا، تحول خدمات کتابخانه ای، خدمات کتابخانهای فراگیر و کتابخانههای نوآور صحبت کردند.
همچنین در این کنفرانس بین المللی مدیران و متخصصان حرفهای کتابخانههای مهم و معتبر منطقه آسیا اقیانوسیه درباره شرایط خدمات و مدیریت در کتابخانههای سبز، روند فراگیری و آموزش در جوامع جدید مبتنی بر دادههای کتابخانه ای، تحولات اثرگذار در مفهوم خدمات کتابخانه ای، فهم و شناخت مفهوم VUCA (عصر بی ثباتی، پیچیدگی، ابهام، عدم قطعیت) و نسبت آن با کتابخانههای حوزه آسیا اقیانوسیه سخنرانی کردند.
بیست و هشتمین کنفرانس رؤسای کتابخانههای ملی کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه (CDNLAO) با موضوع «تأثیرات خدمات کتابخانه بر جامعه: پایداری، فراگیر بودن و نوآوری» از تاریخ دوم تا پنجم آبان ماه در شهر جاکارتا پایتخت کشور اندونزی در حال برگزاری است.