بازرس کل خوزستان : ۳۲ کشتی در لنگرگاه بندرامام خمینی منتظر پهلودهی و تخلیه هستند که هزینه روزانه جریمه تاخیر یا دموراژ آنها حدود ۱ میلیون دلار محاسبه میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، محمد آقاجری در حاشیه نشست بررسی تسهیل خروج کالای اساسی در بندر امام خمینی اظهار کرد: با شرایط پر شدن ۹۰ درصدی انبارهای کالای اساسی در بندر امام مواجه هستیم، تجربه سال گذشته را داریم که برخی کالاها به دلیل ماندگای در انبار دچار خودسوزی شدند و زمانی که این اتفاق رخ دهد دیگر قابل استفاده نیست.
وی افزود: کالایی که بیش از دو تا سه ماه در انبار بماند دچار آفت و گاهی خودسوزی میشود، نمونهای را داشتیم که محموله ذرت فاسد شد و زحمات و هزینههای زیادی را برای مرجوع کردن به خارج کشور به همراه داشت.
بازرس کل خوزستان بیان کرد: ماندگاری کالا در انبارهای بندر از هر لحاظ مناسب نیست و باید تصمیمی گرفته شود تا هرچه سریعتر از بندر خارج شود.
وی با اشاره به ۳۲ کشتی حامل کالا در لنگرگاه بندر امام خمینی گفت: حجم بالایی از شناورها در لنگرگاه بندر امام خمینی (ره) منتظر رفع مشکل اسنادی و پهلوگیری و تخلیه کالا هستند که مشکل اصلی تخصیص ارز است.
آقاجری افزود: حتما لازم است مسئولان عالی کشوری در این رابطه تصمیم مورد نیاز را بگیرند و به دلیل اینکه جریمه تاخیری که به کشتیها داده میشود مبلغ بسیار قابل توجهی است.
وی گفت: ۳۲ کشتی در لنگرگاه بندر امام داریم و روزانه برای تاخیر به هر کشتی ۲۵ هزار دلار جریمه باید پرداخت شود، چه کشتی مربوط به بخش خصوصی باشد و چه دولتی، در مجموع نزدیک به ۱ میلیون دلار هزینه تاخیر و دموراژ کشتیهای مستقر در لنگرگاه بندر امام خمینی است.