نبود تعادل در رژیم مادران دارای اضافه وزن و چاق در طول تغذیه انحصاری با شیر مادر ممکن است به عنوان یک عامل نهفته، حساسیت ارثی را در نوزادان بدون توجه به بیماری ارثی مادری افزایش دهد.
در شیر مادران مبتلا به اضافه وزن و چاقی (BMI≥۲۵ کیلوگرم بر متر مربع) ناشی از پرخوری و ریزه خواری، به موازات بالا رفتن وزن، گیرندههای انسولین حساسیت خود را از دست داده و پیوسته به مقدار ترشح و انباشتگی انسولین در جریان خون افزوده میشود.
چاقی و اضافه وزن در این افراد باعث افزایش سطح اسیدهای دی هومو گاما لینولنیک و پالمیتیک اسید در خون میشود. همچنین در این مادران، نوزادانی با مقادیر بالاتری در شاخصهای وزن برای قد (WFL) و شاخص توده بدنی به دنیا میآیند.
نبود تعادل در رژیم مادران دارای اضافه وزن و چاق در طول تغذیه انحصاری با شیر مادر (EBF) ممکن است به عنوان یک عامل نهفته، حساسیت ارثی را در نوزادان بدون توجه به بیماری ارثی مادری افزایش دهد.
بر اساس یک مطالعه همه گیری شناسی (اپیدمیولوژی) به نظر میرسد که افزایش مصرف بی رویه بویژه اسید لینولئیک ممکن است علت اصلی ریسک افزایش یافته بیماریهای آتوپی (رنیت آلرژیک، کهیر و اگزما) در نوزادان باشد.
اسید لینولئیک یک اسید چرب ضروری غیر اشباع است که بیشتر در روغنهای گیاهی یافت میشود و به عنوان اسید چرب امگا ۶ شناخته میشود و برای بدن انسان ضروری است، زیرا بدن نمیتواند آن را تولید کند. مانند تمام اسیدهای چرب، اسید لینولئیک توسط بدن به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده بستری برای سنتز تنظیم کنندههای فیزیولوژیکی است که ایکوسانوئیدها نامیده میشوند. ایکوسانوئیدها شامل پروستاگلاندینها و مواد شیمیایی دیگر است.
مطالعات نشان داده است که درصورت مصرف متعادل، لینولئیک اسید و آراشیدونیک اسید میتوانند به پروستاگلاندین E۲ تبدیل شده و تولید ایمونوگلوبین E۲ را تسهیل کنند.
آراشیدونیک اسید یک چربی ضروری ۲۰ کربنه امگا ۶ است که در غشای سلولهای عضلانی (سارکولما) وجود دارد. زمانی که بافت عضله آسیب میبیند، اسید آراشیدونیک از غشای سلول آزاد شده و سپس میشکند و در ساخت هورمونی به نام پروستاگلاندین شرکت میکند.