سرشماری حیات وحش اصفهان از نیمه آبان ماه آغاز و نتیجه آن تا پایان اسفند ماه امسال اعلام خواهد شد.
حسین اکبری با اشاره به اینکه امسال با یک روش جدید به صورت هوایی تصویربرداری و سرشماری انجام میشود، ادامه داد: این طرح در سطح ۱۰ منطقه تحت مدیریت محیطزیست استان اصفهان شامل مناطق قمیشلو، موته،عباس آباد، کلاه قاضی، کرکس، قمصر و برزک، کهیاز، یخاب، دالانکوه، کوه بزرگی و خارو و با مجموع مساحت یک میلیون و هفتصد هزار هکتار متناسب با شرایط آب و هوایی و بازههای زمانی اعلام شده از سوی رؤسای مناطق انجام خواهد شد.
اکبری اضافه کرد: سرشماری حیاتوحش نیاز به زمان مناسب دارد و متأسفانه امسال بارندگیهای پاییز دیر هنگام و از نیمه دوم آذر ماه خواهد بود و شرایط برای سرشماری چندان مناسب نیست، اما ما مطابق با نیرو و امکانات، ظرفیت مناطق و زمانبندی، سرشماری را از نیمه آبان امسال انجام خواهیم داد.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان به احتمال کاهش جمعیت حیاتوحش به دلیل خشکسالیها و شیوع طاعون در برخی مناطق اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته آمار تلفات طاعون بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد بوده و آمار جمعیت حیات وحش در هیچ زیستگاهی روند ثابتی نمیتواند داشته باشد، زیرا زیستگاهها حالت پویایی دارد و متأثر از روند حفاظتی مناطق، خشکسالی، بیماری، جابه جایی و عوامل مختلف است.
حسین اکبری افزود: تصمیم بر این است که امسال از ظرفیت همه علاقهمندان، سازمانهای مردم نهاد، همیاران محیط زیست، جوامع محلی و نیز محیط بانان با تجربه و حتی رسانهها در طرح سرشماری حیات وحش استان استفاده شود.
براساس آخرین آمار از برآورد جمعیتی گونههای شاخص استان اصفهان که در سال ۱۳۹۹ توسط اداره کل محیطزیست رسانهای شد، برآورد نهایی از سرشماری گونههای شاخص با محوریت سم داران در ۹ منطقه حفاظت شده و تحت مدیریت استان اصفهان از جمله پناهگاه حیات وحش موته، کلاه قاضی، قمشلو، عباس آباد، کرکس، کهیاز، یخاب، دالانکوه و قمصر و برزک از ماه آبان تا اواسط ماه بهمن سال ۱۳۹۸، حاکی از وجود ۴۲ هزار و ۸۵۸ رأس سم دار وحشی در این استان بود.
بر اساس آمار، گونه آهو با ۱۷ هزار و ۹۴۰ رأس بیشترین جمعیت سم دار وحشی را در استان در سال ۹۸ تشکیل میداد و قوچ و میش با ۱۴ هزار و ۷۷۴ رأس و کل و بز ۱۰ هزار و ۳۸ رأس از نظر جمعیتی در ردیف دوم و سوم قرار داشتند.